TV: Segerström räddade poäng mot Blåvitt

IFK Göteborg

Den tredje raka förlusten var nära - men då gjorde lagkaptenen Pontus Segerström målet som gav Brommapojkarna 1-1 mot IFK Göteborg och årets första allsvenska poäng.
-Jätteviktigt. Det hade inte varit kul att stå på noll poäng efter tre matcher, sade han.

Det tilltänkta topplaget IFK Göteborg såg ut att ha en trepoängare på gång efter käftsmällen mot Malmö FF senast.
Men efter halva matchen tog det stopp mot utsatta BP.
Det var två halvlekar med olika utseenden.
-Klart vi är besvikna, när man är såpass nära tre poäng. Vi spelar bra i första halvlek. I andra halvlek började Brommapojkarna spela mer hotande offensivt spel med många spelare delaktiga. Vi blev för låga, men mycket handlar om att vi inte får tag i bollen. I slutet var vi illa ute, trots allt åker vi härifrån med någonting, sade Göteborgs tränare Mikael Stahre.

IFK Göteborg fick måndagens match precis dit man vill med ett tidigt ledningsmål. Snyggt men alldeles för lätt fick anfallsparet Robin Söder och Lasse Vibe ta sig förbi hela BP-försvaret i 13:e minuten och Söder kunde avsluta med att helt fri trycka upp bollen i nättaket bakom Ivo Vazgec.

BP fick i första halvlek ut osedvanligt lite av sitt spel. Ett stabilt Göteborg släppte inte till någonting och var dessutom vassare framåt i sina kontringar.

-Vi visste att Göteborg är bra i djupled och de straffade oss också i första halvlek. Vi vågade inte riktigt spela vårt spel då, sade Pontus Segerström.

Men BP arbetade sig närmare och närmare IFK Göteborgs mål och med några fasta situationer kom också farligheterna. Det var efter en frispark som kvitteringen kom, då mittbacken Pontus Segerström nickade in 1-1 bakom John Alvbåge i den 78:e minuten.

-Det brukar bli två, tre per säsong, och det ser alltid ut så här, sade poängfixaren Segerström om sitt nickmål.

-Jag och Jacob (Une Larsson) brukar gå upp på våra frisparkar. Nu blev det en andraboll och en fifty-fifty-situation med en av deras mittbackar. Och jag fick träff på bollen. Det var skönt.

Det var BP:s blott andra fotbollsallsvenska mål för året och det hittills viktigaste. Och med de skadade profilerna Andreas Eriksson och Mauricio Albornoz på väg tillbaka kan poängjakten ta fart på allvar.
Publicerad 2014-04-14 kl 20:34