TV: Efter snabba målet - IFK och Örebro kryssade

Ett mål efter bara fem minuter räckte inte för IFK Norrköping. Hemma mot Örebro spelade man 1-1 sedan bortalaget kvitterat i andra halvlek.

IFK Norrköping slog till med ett rekordtidigt ledningsmål i matchen hemma mot Örebro. Redan efter fyra minuter och 55 sekunder kom 1-0 efter ett självmål. Målet är det snabbaste hitills i denna väldigt färska allsvenska säsong.

Det var efter ett inlägg från Christopher Telo som IFK:s anfallare Christoffer Telo sköt bollen på ÖSK-försvararen Erik Moberg och in i mål.

Det tidiga ledningsmålet blev det enda i första halvlek och resultatet stod sig till matchminut 62. Då nådde Örebros Robert Åhman Persson högst på Daniel Björnqvists fina inlägg och satte snyggt 1-1 med pannan.

Båda lagen hade därefter chanser att avgöra matchen utan att lyckas. Den nyligen inbytte Nikola Tkalcic var nära att sätta 2-1 på övertid men hans skott räddades av Oscar Jansson som tippade bollen till hörna.

För Örebro väntar i nästa match IFK Göteborg på hemmaplan på onsdag medan IFK Norrköping gästar Halmstad på torsdag.

Så startade lagen:

Norrköping: David Mitov Nilsson - Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Christopher Telo - Nicklas Bärkroth, Alexander Fransson, Daniel Sjölund, Arnor Traustason - Emir Kujovic, Christoffer Nyman.

Örebro: Oscar Jansson - Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Logi Valgardsson - Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson - Marcus Pode, Karl Holmberg.

Publicerad 2015-04-05 kl 20:31