TV: Norrköping tillbaka på säker mark igen

IFK Norrköping

Den långa, negativa trenden är bruten.

IFK Norrköping är ett vinnande lag igen. 3—1 mot Brommpojkarna och tillbaka på säker mark i tabellen.

Mjällbys 2—1 borta mot Halmstad i söndags skickade ned IFK Norrköping under det fotbollsallsvenska nedflyttningsstrecket för första gången den här säsongen. Efter 4—2 hemma mot Elfsborg 20 juli följde sju omgångar utan seger.

Och bara två inspelade poäng.

En konsekvens av den långa och djupa svackan: David Mitov Nilsson, landslagsmålvakt så sent som i vintras, fick lämna över till Marcus Sahlman, värvad från Tromsö i somras.

Det var inte direkt elva spelare med uppumpade självförtroenden som gick in till bottenmötet med BP. De första 20 minuterna handlade mest om den ena chansartade luftpastejen efter den andra till topparna Emir Kujovic och Alhaji Kamara.

Arnor Traustason, den isländske U21-landslagsmannen, serverade dock både Kamara som Kujovic inlägg i första halvlek som placerades med pannan till höger om BP-målvakten. Insläppta mål nummer 49 och 50 för jumbon i år. BP:s Mauricio Albornoz använde huvudet han också och tryckte in matchens tredje nickmål på Nicklas Bärkroths frispark. 2—1 efter 61 minuter och ny nerv i matchen.

Spänningen varade inte länge. Med dryga kvarten kvar placerade Traustason in 3—1.

Publicerad 2014-09-15 kl 21:01