Israelssons pärla gav kryss för gästande Hammarby

Kalmar dominerade första halvleken mot besökande Hammarby och tog även rättvist ledningen. Kalmar-bekantingen Israelsson räddade dock poängen för besökarna genom 1-1 efter en vacker pärla, smekt upp i krysset.
-Jag knorrar dit den á la Kennedy, säger Israelsson till CMore.

Matchen skulle sparkas igång 16.00. Avsparken dröjde dock en kvart. Guldfågeln Arena blev helt täckt av grön rök skapad av Bajenfansen på bortasektionen. Strax därefter drog ett brandlarm i gång från en restaurang, vilket gjorde att avsparken fördröjdes ytterligare.

Det är Kalmar, främst genom bröderna David och Viktor Elm, som skapade de farligaste chanserna i början av matchen. Med dryga tio minuter spelade satsade comebackande David Elm hårt efter inspel från Ring. Nära att peta bollen i mål - men träffar istället Kristinsson i målet med sin fot. Situationen slutade i ett gult kort för Elm.

Minuter senare var Viktor Elm nära att ge Kalmar ledningen. En hörna landade på Elms hjässa - vilket tvingade Kristinsson sträcka ut alla sina många centimeter och göra en stark räddning.

Med halvtimmen spelad hade Kalmar dominerat första halvleken - 70 % av bollinnehavet och 5-1 i avslut. Antonsson kom mer och mer med i spelet och var även nära att smita igenom i slutet av första halvlek.

Bara minuter innan halvtidspausen skickade Biskopovic en långboll mot Antonsson. Anfallaren tog med sig bollen och kunde sedan placera bollen till vänster om Kristinsson. 1-0 till Kalmar, ett resultat laget tog med sig in i pausvilan.

Ny halvlek - nya möjligheter. Hammarby skapade den andra halvlekens första riktiga heta chans genom ett skruvat skott av Torsteinbo. Söderberg med räddning. Hallberg stod även för ett frisparksförsök strax därefter som gick strax över.

Bortalagets förändring efter paus gav till slut utdelning. Mittfältaren Israelsson tog emot bollen utanför straffområdet, rättade till den och placerade en riktig pärla i det bortre krysset. Otagbart och makalöst vackert. Kvitterat på Guldfågeln, 1-1.

- Första halvlek var bedrövlig. vi var för stressade. Vi kom inte alls upp i rimlig nivå. I andra tar vi över en del och skapar farliga chanser, säger Israelsson.

Efter kvitteringen fördelades chanserna relativt tätt och lagen fick till slut en poäng var. En poäng som de båda lagen ville ha till fler i den tuffa bottenstriden båda lagen är indragna i.

Kalmar FF: Söderberg – Nouri, Biskupovic, Elm, Larsson – Eriksson, Silva Lima, Pereira, Ring – Antonsson, Elm.

Hammarby: Kristinsson – Saevarsson, Saetra, Magyar, Torsteinbo – Haglund, Persson, Bakircioglü – Söderqvist, Israelsson, Hallberg