Avspark om:  

St Mirren - Celtic, TV4 Sport & fotbollskanalen.se

SENASTE NYTT

Jagas av MLS - men är bortglömd i Sverige

Bortglömd i Sverige - succé i Danmark. Nu jagas Valentino Lai av klubbar i USA, Schweiz och Israel.
– Jag är väldigt sugen på att komma ut och testa, säger han.

Förre Landskrona-mittfältaren Valentino Lai har spenderat de senaste fem säsongerna i Danmark, den senaste i Viborg efter fyra år i Velje. Men nu är det slut på det. 27-årige Lai har intressenter från USA, Schweiz och - Israel.
– Det finns intresse och jag är sugen på att komma ut och testa. Det är nog USA som lockar mest om jag ska vara helt ärlig, men Schweiz är också intressant, säger han till FotbollDirekt.se.

Hur resonerar du kring de olika alternativen?
– Fotbollen i Europa är ju den bästa, men USA är mer ett äventyr och fotbollen växer ju där också. När jag var nere och spelade på Cypern var det några där som spelat i Israel och de pratade mycket gott om det, så det hade inte heller varit helt fel.
– Men jag är 27 nu och det ska ju vara den "bästa fotbollsåldern" så kanske vore Schweiz bäst för min personliga karriär, och jag tänker att man kanske kan vänta lite med USA. Men jag vet inte, det var bara några dagar sedan jag fick reda på deras intresse.

Är det en klubb från schweiziska högstaligan?
– Ja, det är högstaligor i alla länderna.

Viborg har haft ett väldigt speciellt år med stora ekonomiska bekymmer men slutade ändå på elfte plats av 16 lag. En oerhörd prestation med tanke på spelartruppen.
– Det var ett jävligt bra år av oss, det har varit stor ekonomisk kris och vi hade bara 15 spelare i truppen. Personligen gick det också bra, jag kom med i årets lag i danska andraligan.

Hur ser intresset ut från danska klubbar?
– Jag har faktiskt inte hört något från danska klubbar, nu går jag på en free transfer också så det är lite överraskad att ingen hört av sig. Jag har blivit uttagen i årets lag i andraligan flera gånger och har varit här i fyra år men det är ingen klubb i högstaligan som har hört av sig. Jag kanske inte är den spelartypen som de andra lagen vill ha.

Valentino Lai har sex U21-landskamper på meritlistan men i Sverige är han väldigt bortglömd. Inte ens Landskrona, där han spelade tre år på mitten av 2000-talet har haft någon kontakt.
– Från Sverige är det ingenting. Jag har ju inte spelat så mycket seniorfotboll i Sverige och jag tror inte att det är så många som känner till mig där om jag ska vara ärlig. Jag har heller inte suget på att komma hem även om jag förstås skulle lyssna om det dök upp något.
– Jag har inte haft någon kontakt med Landskrona sedan jag lämnade. Det var både en positiv och negativ period för mig där, men jag tror att jag var omtyckt där och jag hade det bra där också.

Mårthen Bergman

+ Textstorlek
Publicerad 2011-11-27, kl 18.21
Hammarby - BK Häcken
Lördag 04 april kl 13:30
Kalmar FF - Helsingborgs IF
Lördag 04 april kl 15:50
IFK Göteborg - Åtvidabergs FF
Söndag 05 april kl 14:30
Falkenbergs FF - Gefle IF
Söndag 05 april kl 14:50
IFK Norrköping - Örebro SK
Söndag 05 april kl 17:20
Djurgårdens IF - IF Elfsborg
Söndag 05 april kl 17:30
AIK - Halmstads BK
Måndag 06 april kl 14:30
GIF Sundsvall - Malmö FF
Måndag 06 april kl 17:30
Utsiktens BK - Degerfors IF
Fredag 03 april kl 15:55
Monaco - St Étienne
Fredag 03 april kl 20:25
Eibar - Rayo Vallecano
Fredag 03 april kl 20:40
St Mirren - Celtic
Fredag 03 april kl 20:40