Johan Hammar räddade poäng för Häcken – skruvade in kvitteringen i matchens sista minut

Elfsborg såg länge ut att ta tre viktiga poäng i toppmötet med BK Häcken.
Men i matchens sista minut skruvade gästernas Johan Hammar in kvitteringsmålet fram till 1-1.
- Jag vet att jag kanske inte bara är den klumpiga backen utan jag kan göra mål också, säger Hammar till Dplay.

Se Sporten i spelaren med mål från matchen.

Måndagskvällen bjöd på ett toppmöte i form av tabelltrean Elfsborg mot tvåan BK Häcken. Hemmalaget från Borås kom från tre raka oavgjorda resultat och siktade därmed på en efterlängtad trepoängare. Även gästande Häcken hoppades på bättre poängutdelning efter 1-1 mot Sirius senast.

Elfsborg vara nära att ta ledningen redan efter 20 spelade minuter. Den offensive högerbacken Johan Larsson tog sig fram och var nära att få bollen i mål men bara minuter senare skulle han få chansen igen. En chans som han tog vara. Simon Olsson hittade fram med en fin långboll som Larsson mötte på volley och in i mål. 1-0 Elfsborg stod sig till halvtidsvila.

Häcken inledde den andra halvleken med några halvchanser men i den 58:e matchminuten var det istället Elfsborg som var nära att utöka ledningen. På ett svepande inlägg från Johan Larsson på högerkanten stod Häcken-målvakten Pontus Dahlberg för en fin parad när han stoppade bollen från att nickas in. På hörnan efter var återigen Larsson inblandad då han avlossade ett hårt skott mot Dahlbergs högra stolpe men utanför.

Med drygt tio minuter kvar av matchen fick Häckens Ahmed Yasin ett fint läge från vänsterkanten. Skottet stenhårt i stolpen. Inhopparen Jasse Touminen stod redo på returen men lyckades inte nicka bollen mot mål. Men Häcken och inhopparen Johan Hammar ville annat. I matchens sista minut skruvade försvararen in målet och 1-1.

Efter tre tilläggsminuter valde domaren Glenn Nyberg att blåsa av matchen. I och med resultatet är Häcken kvar som tabelltvåa på 35 poäng, på bättre målskillnad än Elfsborg.

Elfsborg: Larsson, Vaisänen, Hendriksson, Kaib - Nilsen, Holst, Olsson - Alm, Frick, Karlsson

BK Häcken: Dahlberg - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Berggren - Wålemark, Irandust, Bengtsson - Söderlund

Publicerad 2020-09-21 kl 20:53