Jumbon bröt mardrömssvit - efter sent avgörande på straff

2-1 blev det mot Örebro efter ett sent straffmål av Christoffer Carlsson.
- Det är underbart, säger FFF:s hjälte till Dplay.

Se målen i Sporten i spelaren.

När Falkenberg under lördagen ställdes mot Örebro hade laget inte vunnit på nio matcher. Men nu är mardrömssviten bruten.

Både Örebro SK och Falkenberg hade sina chanser att ta ledningen i den första halvleken, bland annat hade FFF:s Kalle Söderström en giftig nick i inledningen av matchen och precis före paus fick ÖSK:s Erik Björndahl en gyllene chans från nära håll. Men när halvtidsvisslan ljöd var ställningen 0-0.

- Vi bör gå för vinst, sa ÖSK:s Nahir Besara till Dplay i paus.

En dryg kvart in i den andra halvleken bröts dödläget. Marcus Mathiesen hittade Anton Wede med en läcker framspelning och Wede tog vara på den chansen. 1-0.

Därefter kvitterade Agon Mehmeti, men det skulle bli ett avgörande. I de sista skälvande minuterna fick FFF straff och den förvaltade Christoffer Carlsson på bästa sätt. 2-1, vilket också blev matchens slutresultat.

- Jag ska inte ljuga, jag var lite nervös. Men jag tittade vart målvakten gick och löste det den här gången. Det var gôtt, säger matchhjälten till Dplay.

Carlsson fortsätter:

- Det var jäkligt länge sedan det var en trea. Det är underbart, det var länge sedan man hade vinstkänslan, så det är väldigt skönt.

Segern var FFF:s första sedan den andra omgången, då man vann mot Mjällby med 1-0. Nu lyfter Falkenberg från jumoboplats till trettondeplats. Örebro alltjämt är på tiondeplats.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard, Wright - Larsson, Gerzic, Mårtensson, Book - Besara, Björndahl.

Falkenberg: Noring - Brink Joza, van Looy, Karlsson, Englund - Söderström, Mathiesen, Björkengren, Wede - Sylisufaj, Carlsson.