TV: Malmö vann komfortabelt mot HBK - Jansson med första målet sedan återkomsten

MALMÖ. Till hemmapublikens stora jubel gjorde Pontus Jansson sitt första mål sedan återkomsten.
Då vann Malmö FF med 3-0 mot Halmstads BK.

I Malmö FF gjorde det norska mittfältsförvärvet Lasse Berg Johnsen startdebut. Samtidigt inledde både Taha Ali, Lasse Nielsen och Oscar Lewicki på bänken. Gabriel Busanello var avstängd. Hos gästande Halmstads BK kastades målvaktslånet Marko Johansson in direkt i startelvan och fick således göra sin HBK-debut framför sina tidigare supportrar.

Redan efter en minut fick Viktor Granath ett alldeles lysande läge att ge gästerna en smakstart, men 29-åringen fick inte till avslutet och Johan Dahlin kunde avväpna.

De berömda halvchanserna var många under matchinledningen, men när det nästa klara läget kom spräcktes också målnollan. Pontus Jansson dröjde sig kvar i offensivt straffområde och när inlägget till sist kom från Sebastian Jörgensen var 32-åringen klinisk och nickade dit 1-0 för Malmö FF - till hemmapublikens öronbedövande jubel.

Efter målet tog hemmalaget över den tidigare ganska så jämna matchbilden. HBK-försvaret sjönk lägre och lägre ner och kom inte alls till mycket i offensiv väg.

Precis innan halvtidsvilan satte sig Otto Rosengren ner till synes oprovocerat och tvingades till byte. Då kom Taha Ali in i spel. I paus var ställningen 1-0 efter Pontus Janssons mål.

- Jag beter mig som en barnunge, tappar fokus i ett par minuter och drar på mig ett onödigt gult. Men ibland måste man få fira lite, sa Jansson till Discovery+.

I den andra halvleken dröjde det bara två minuter innan den himmelsblåa ledningen var utökad. Sebastian Jörgensen spelades fram till ett friläge och presenterade sig för MFF-klacken genom att rulla in sitt första mål i klubben till 2-0.

Isaac Kiese Thelin prickade en stund senare utsidan av stolpen sedan han tagit sig förbi både HBK-försvaret och Marko Johansson.

För en kort stund vände spelet åt andra hållet när inhoppande Jack Cooper-Love blev serverad ett fritt läge, men Johan Dahlin kontrade med en tjusig benparad.

På tilläggstid kunde Søren Rieks fastställa slutresultatet efter ett inspel från Taha Ali. Malmö FF vann matchen med komfortabla 3-0.

- Jag kom in med energi och bidrog kändes det som, säger Taha Ali till Discovery+.

I nästa omgång ställs Malmö FF borta mot Mjällby AIF. Halmstads BK tar emot IFK Norrköping.

Malmö: Dahlin - Ceesay, Jansson, Moisander, Cornelius - Pena, Rosengren, Johnsen - Jörgensen, Kiese Thelin, Nanasi.

Halmstad: Johansson - Ofosu-Ayeh, Johansson, Baffoe, Olsson, Al-Ammari - Karlsson, Svedberg, Mohammed - Granath, Ahlstrand.