STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK

Efter förlusten mot Varberg senast spelade Europa-jagande AIK 1-1 hemma mot bottenlaget Degerfors under söndagen.

Degerfors skapade en farlighet redan efter två minuters spel. Bortalagets Dijan Vukojevic vann en duell och sprang sig fri mot Kristoffer Nordfeldt i AIK:s mål, men avslutade utanför.

Kort därefter tvingades bortalagets målvakt Alfie Whiteman kliva av, efter en otäck kollision med Nabil Bahoui.

I den tolfte minuten gjorde sedan AIK 1-0. Erick Otieno hittade in i straffområdet med ett inlägg, vilket sommarförvärvet Vincent Thill stötte in i nät.

AIK skapade därefter flera chanser som man kunde gjort 2-0 på innan paus. Men inbytte Degerfors-keepern Jeff Gal stod för vassa räddningar på skott från både Nabil Bahoui och Nicolas Stefanelli.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Degerfors till 1-1. På en hörna uppstod en mindre kaosartad situation och till slut kunde Rasmus Örqvist kasta sig fram och peta in bollen i mål. I samma situation åkte han på en smäll från AIK:s målvakt Kristoffer Nordfeldt, men efter några minuters behandling kunde målskytten spela vidare.

AIK försökte få till en forcering och ett avgörande mål efter kallduschen. Man bytte exempelvis in forwardsstjärnan John Guidetti i den 73:e minuten. Men 2-1-målet uteblev och matchen slutade därför 1-1.

Faktum är att Degerfors var nära att ta med sig alla tre poäng hem till Stora Valla. I den 83:e minuten volleychippade Omar Faraj bollen mot mål men fick se sitt avslut rensas undan i närheten av mållinjen av Sotirios Papagiannopoulos.

I det absoluta slutskedet fick Degerfors en ännu bättre chans att ta med sig samtliga poäng från Solna när de kom i en tre mot en situation från halva plan som ledde fram till att Gyau fick ett jätteläge att lägga in bollen i mål men Axel Björnström agerade räddande ängel på mållinjen för AIK.

AIK blev utbuat av sina egna supportrar i samband med att domare Klitte blåste av matchen på Friends Arena.

I och med det nya poängtappet får AIK se sig omsprunget av Malmö FF i den allsvenska tabellen. Nu ligger man femma och har åtta poäng upp till ettan Djurgården, samt två poäng upp till Hammarby som innehar den sista Europa-platsen.

Axel Björnström var allt annat än nöjd efter matchen.

- En jättebesvikelse, en poäng hemma mot Degerfors och förlust borta mot Varberg, det är alldeles för dåligt, säger Axel Björnström till Discovery+ efter matchen.

AIK-forwarden Nicolas Stefanelli missade ett jätteläge på tilläggstid i den andra halvleken och är rejält besviken efter 1-1.

- En tuff match. Vi började bra men sen släppte vi in ett mål på en fast situation och därefter gick det upp och ner i spelet. Vi borde ha gjort 2-1 och dödat matchen men till slut höll vi på att förlora matchen, säger Stefanelli.

Vad känner du kring chansen du hade i slutminuterna?
- Jag är ledsen. Jag vill be om ursäkt. Jag tänker på den fortfarande och jag tror att jag kommer tänka på den hela kvällen. Den kommer nog sitta i mitt huvud i några dagar. Den är tuff… Men jag måste gå vidare.

Hur var det att gå ut mot supportrarna efter matchen?
- Vi måste ta det. De stöttar oss även när det är tufft. De ville se AIK och jag backar det. Vi presterade inte så som vi borde göra, svarar argentinaren.

AIK:s lag: Nordfeldt - Björnström, Lustig, Papagiannopoulos, Otieno - Larsson, Hussein (Guidetti 73) - Thill (Elbouzedi 73), Ayari, Stefanelli - Bahoui

Degerfors lag: Whiteman (Gal 8) - Granath, Lagerbielke, Ohlsson - Gyau, Carlén, Gravius, Bouzaiene - Örqvist, Vukojevic (Faraj 62), Campos (Djurdjic 62)

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.