TV: Segersviten bruten för Hammarby – som fick nyförvärvet ljumskskadad

Fyra raka segrar blev det.
Under söndagen bröt Häcken segersviten efter att Moestafa El Kabir kvitterat till 2-2 i den andra halvleken.
- Herregud, hade vi snackat innan om de här täta matcherna att vi skulle ha gått obesegrade så hade vi varit skitnöjda, säger Hammarbys Johan Wiland efter matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Redan efter en knapp minut fick gästerna ett kanonläge efter att Nikola Djurdjic vunnit bollen. Muamer Tankovic fick bollen framför mål men fick inte till avslutet.

Det var dock hemmalaget som skulle ta ledningen. Paulinho avslutade ur snäv vinkel och bombade in 1-0 via ribban, otagbart för Johan Wiland.

- Vad är det för träff?!, utbrast C Mores kommentator Patrik Westberg.

- Han hinner inte ens få upp händerna Wiland, han får enorm träff på bollen, fyller experten Anders Andersson i.

Efter dryga halvtimmen vände Hammarby på matchen. Nikola Djurdjic stod för två blixtsnabba mål för gästerna. Först på en hörna när Peter Abrahamsson tappade bollen mellan händerna och anfallaren petade in 1-1.

När Häcken sparkat igång spelet dröjde det bara nio (!) sekunder innan det small igen. Djurdjic snodde åt sig bollen från Emil Wahlström och fick ett friläge. Anfallaren placerade säkert in 2-1.

- Om det första målet var en groda så är det här en tavla i storleksordningen Rembrandt. Jisses!, säger Patrik Westberg.

I den andra halvleken kom Häcken tillbaka och kvitterade. Nasiru Mohammed tog sig runt på kanten och serverade Moestafa El Kabir. Anfallslånet placerade snyggt in bollen bakom Johan Wiland.

Efter dryga timmen fick dessutom mittbacken David Fällman kliva ut skadad med ljumskbesvär.

Det blev inga fler mål och 2-2 innebär att Hammarbys fyra matcher långa segersvit i inledningen är bruten. Förlustnollan är dock intakt.

- Vi har svårt att hålla bollen i dag och vi slår bort den alldeles för mycket och de får massa kontringar som de gör mål på också i andra halvlek, säger Hammarbys målvakt Johan Wiland till C More efter matchen.

Trots poängtappet var inte Johan Wiland allt för missnöjd.

- Men 2-2 herregud, hade vi snackat innan om de här täta matcherna att vi skulle ha gått obesegrade så hade vi varit skitnöjda.

Lagens startelvor:

Häcken: Abrahamsson - Andersson, Wahlström, Lindgren, Arkivou - Friberg, Irandust, Faltsetas - Mohammed, El Kabir, Paulinho.

Hammarby: Wiland - Sandberg, Paulsen, Fällman, Borges - Andersen, Martinsson Ngouali - Tankovic, Djurdjic, Hamad - Khalili.

-
-
Publicerad 2018-04-22 kl 16:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.