TV: Elfsborgs drömstart sänkte Hammarby på Tele2 Arena

Elfsborgs drömstart i den första halvleken bäddade för segern borta mot Hammarby.
Men det var inte långt ifrån att Bajen hämtade sig.

Senast de två lagen möttes i våras slutade det med en 4-1 seger för hemmalaget Elfsborg. Med fyra omgångar kvar låg Hammarby och Elfsborg inför söndagens möte på Tele2 Arena på 38 poäng - en åttondeplats respektive sjätteplats i tabellen. Således en viktig match för de båda lagen då de vid vinst hade chans att knapra in på tabellfyran IFK Göteborg - som inför matchen låg fem poäng före.

Det var bortalaget Elfsborg som började bäst i dagens match, och som redan i den femte matchminuten kunde sätta 1-0. Det via Viktor Claesson som med vänstern kunde skjuta in bollen bakom Bajen-målvakten Ögmundur Kristinsson i straffområdet.

Det var boråsarna som kontrollerade spelet och i den 17:e minuten kunde Per Frick utöka ledningen till 2-0 - det efter att tagit returen på Claessons styrning och kunde skjuta in bollen från nära håll.

Det var inte slut där. Tio minuter senare var det dags igen. Simon Lundevall kunde näta till 3-0 efter att Hammarby tappat boll vid mittplan.

Precis innan pausvilan hade Hammarby ett jätteläge att reducera efter att Kevin Stuhr Ellegaard misslyckats boxa bort bollen. 3-0 till Elfsborg i paus var ett faktum.

Andra halvlek hade en helt annan karaktär. Hammarby forcerade framåt och reducerade inte bara en gång utan två på tio minuter. När matchklockan visade 62:a matchminuten stod det 2-3. Första målet gjordes av Pa Dibba som rann igenom Elfsborgförsvaret och kunde rulla in bollen bakom Elfsborg-keepern. Det andra reduceringsmålet gjorde av Mats Solheim som efter en målvaktsretur kunde trycka in bollen i mål.

Dibba kom i den 72:e matchminuten fri med Elfsborgs-keepern men Kevin Stuhr Ellegaard räddade. Trots en Hammarby-forcering lyckades hemmalaget aldrig få in en kvittering och Elfsborg kunde via Issam Jebali stänga matchen som slutade 4-2.

Segern gör att Elfsborg går förbi Örebro upp på femte plats i tabellen. Hammarby ligger kvar på åttonde plats.

Hammarby: Kristinsson - Solheim, Aidoo, Magyar, Batan - Israelsson, Bakircioglu, Persson, Haglund - Alex, Romulo.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Manns, Horn, Jönsson, Kaib - Gustavsson, Claesson, Hauger, Lundevall - Jebali, Frick.