IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Tabellåttan Hammarby tog under onsdagen emot Falkenberg, plats 13 inför omgången, på hemmaplan. Och gästerna från västkusten fick en drömstart på matchen.

Efter ett motlägg på mittplan landade bollen hos Karl Söderström efter tio minuters spel. Söderström hittade - och friställde - Christoffer Carlsson med en utsökt genomskärare som Carlsson klippte till direkt på från nära håll. Avslutet? Det fick Davor Blazevic handen på, men på returen däremot, den stötte Anton Wede in i mål. 1-0 för gästerna.

Bajen försökte resa sig efter kallduschen, men fick aldrig till den där riktigt vassa målchansen. Tim Söderström försökte, Serge-Junior Martinsson Ngouali och David Fällman likaså - men ingen av trions avslut träffade mål. Faktum är att Hammarby inte hade ett enda skott på mål under första halvlek.

Falkenberg då? De stod emot bra och stack upp emellanåt mot ett Bajen som upplevdes blekt under matchens första 45 minuter - och kunde gå ut till pausvila med 1-0.

Bajen gjorde två byten i paus för att försöka få till en förbättring. Aimar Sher och Simon Sandberg ut - Alexander Kacaniklic och Dennis Widgren in. Bajen fick därefter en fin möjlighet på hörna sex minuter in på akt två - men Gustav Ludwigson fick inte riktigt träff med nicken.

Ludwigson fortsatte att slita på topp och anfallarens slit skulle till slut ge resultat för Bajen. Först brände han själv ett friläge men kort därpå - efter fint samspel med Kacaniklic - hittade han fram till just Kacaniklic som avslutade från nära håll. Avslutet? Det styrdes på en FFF-spelare och letade sig in bakom nyss inbytte Johan Brattberg. Kvitterat.

Efter kvitteringen var det ett annat Bajen på plan. Hemmalaget försökte, försökte och försökte. De skapade, skapade och skapade. Men fick inte in något segermål - utan fick nöja sig med 1-1. En missräkning för Bajen som nu tappar ännu mer på toppen.

- Jag tycker att vi gjorde en ganska blek första halvlek. De var väldigt ryckigt. De hade bollen, vi hade bollen, fram och tillbaka. Sedan tycker jag att vi växte in i andra halvlek. "Alex" (Alexander Kacaniklic) tror jag sedan drog baksidan och sista 13 minuterna tycker jag att vi gjorde det ganska bra, även om det sista fem minuterna var mycket konstiga beslut. Vi känns inte riktigt spetsiga även om vi får ner dem och det är kanske självförtroendet, säger Bajen-tränaren Stefan Billborn till Dplay.

Falkenbergs tränare Hasse Eklund om matchen:

- Vi kom hit för att vinna matchen och jag tycker att vi hade bra flyt och chanser för att vinna den också. Sedan hade Hammarby tryck på oss, men det var lite tråkigt att vi fick en varning för maskning, då domaren har en förutfattad mening om att vi kom hit för att maska till oss en poäng och det är jag väldigt missnöjd med. Men det är väl så det är när man spelar i Falkenberg. Vi kom hit för att vinna matchen och ta tre poäng och jag tycker att vi visade det, då vi gick fram när vi fick chansen och försökte mål. Jag är stolt över att vi försökte göra det, säger han till Dplay.

Hammarby är därmed nu på sjundeplats i allsvenskan med 17 poäng efter 13 matcher och ställs härnäst på söndag mot Djurgården i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena.

Hammarbys startelva: Davor Blazevic - Simon Sandberg (Dennis Widgren 46’), David Fällman, Mads Fenger, Tim Söderström (Vladimir Rodic 57’) - Serge-Junior Martinsson Ngouali (Darijan Bojanic 69’), Jeppe Andersen - Aimar Sher (Alexander Kacaniklic 46’), Abdul Khalili, Imad Khalili (Aron Johansson 54’) - Gustav Ludwigson.

Falkenbergs startelva: Viktor Noring (Johan Brattberg 68’) - Sander van Looy, Carl Johansson, Tobias Karlsson, Tibor Joza (Jacob Ericsson 53)’- John Björkengren, Marcus Mathisen (Melker Nilsson 68’), Tobias Englund - Anton Wede, Karl Söderström (Nsima Peter 75’), Christoffer Carlsson (Matthew Garbett 75’).

-
-
Publicerad 2020-08-05 kl 20:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.