Mållöst mot jumbon i Grzelaks första match som AIK-tränare

Bartosz Grzelak gjorde i dag sin första match som huvudtränare för AIK.
Mötet med tabelljumbon Kalmar FF slutade mållöst på Guldfågeln Arena - efter en speciell uppladdning.

Tidigare i veckan blev Bartosz Grzelak klar som ny huvudtränare för AIK efter att Rikard Norling fått sparken. I dag gjorde Grzelak sin första match som huvudansvarig för Gnaget mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

Matchstarten blev dock uppskjuten till följd av trafikkaos på Öland, där AIK hade bott natten till söndagen. Istället för 14:30 kom matchen igång först 18:00.

I Kalmar FF fanns båda nyförvärven Douglas Bergqvist och Erik Israelsson med från start efter att ha blivit spelklara tidigare i veckan.

Efter 20 minuters spel kom den första heta chansen i matchen när Paulos Abraham avlossade ett skott som Lucas Hägg Johansson tvingades kasta sig för att rädda.

Kalmar hade en boll i mål i den första halvleken genom Alexander Ahl Holmström, men målet dömdes bort för offside. På reprisbilderna ser dock Ahl Holmström ut att kunna vara på rätt sida.

- Det där är nog inte offside. Det är surt, säger Ahl Holmström till Dplay när han får se situationen.

I den andra halvleken hade Kalmar en situation där man ville ha straff efter att Douglas Bergqvist hakats upp i straffområdet, men domare Kaspar Sjöberg valde att fria.

AIK fick en jättechans att ta ledningen i den 70:e minuten när Henok Goitom blev helt fri framför Kalmar-målet, men anfallarens avslut gick högt över.

Den sista chansen i matchen kom på stopptid för Kalmar, då Isak Jansson fick till ett bra skott som Jakob Haugaard i AIK:s mål tvingades sträcka ut för att rädda.

Matchen slutade mållöst, vilket innebär att AIK nu har fyra raka matcher utan seger i allsvenskan och bara en seger på de nio senaste matcherna. Man ligger kvar på tolfte plats i tabellen. För Kalmar innebär krysset att man nu har nio raka matcher utan seger i serien, och man ligger fortsatt sist i tabellen.

- Det brukar ofta se ut så här när Kalmar och AIK spelar på den här arenan: tight, tillknäppt, en hel del fasta situationer och inte jättemånga lägen åt något av hållen. Det är bara vissa perioder i matchen som blir lite mer öppna. Så händelserikt: ja, på många sätt, säger Bartosz Grzelak till Dplay efter matchen.

I nästa omgång tar AIK emot Elfsborg på Friends Arena medan Kalmar tar emot Örebro.

Kalmar FF: Hägg Johansson - Rafael, Bergqvist, Elm, Ring - Crona, Israelsson, Romario, Jansson - Ahl Holmström, Ingelsson.

AIK: Haugaard - Granli, Karlsson, Mets, Kahl - Adu, Larsson, Lindkvist - Hussein, Goitom, Abraham.