TV: Hammarby snuvat på seger - Aiesh sen poängräddare från straffpunkten

STOCKHOLM. Hammarby gick mot tre poäng mot IFK Göteborg.
Då fick man straff emot sig på tilläggstid.
En straff som Hosam Aiesh satte - och matchen slutade 1-1.
- Skönt att få in kvitteringen, annars hade det varit förjävligt, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi till Dplay.

Under måndagen ställdes tabelltian Hammarby mot elvan IFK Göteborg på Tele2 Arena. Med Davor Blazevic i stället för David Ousted, som var utanför truppen, i Hammarby-målet var det inledningsvis en ganska jämn matchbild och inget av lagen skapade egentligen några riktigt vassa målchanser.

Efter drygt 20 minuter försökte Alexander Kacaniklic överlista Giannis Anestis med ett "skorpion"-försök, men Bajen-stjärnans konstspark gick utanför målramen.

Några minuter skapade IFK Göteborg sin första chans. Giorgij Charaisjvili gick på avslut utanför straffområdet, men avslutet hade Davor Blazevic kontroll på.

Men det blev inga mål i första halvlek. 0-0 var ställningen i paus.

Direkt i den andra halvleken skapade IFK Göteborg två riktigt bra chanser. Först drog Sargon Abraham till från nära håll, men då var Davor Blazevic med på noterna och svarade för en klassräddning. Bara minuten senare tvingades Blazevic till ytterligare en svettig parad då en framrusande Sargon Abraham var nära att stöta in 1-0.

Det var dock Bajen som skulle ta ledningen i stormötet. Med lite mer än 20 minuter kvar att spela skickade Gustav Ludwigson in bollen i straffområdet till Imad Khalili. Inhopparen gjorde inget misstag av den chansen, utan visade kyla och placerade in 1-0.

Hammarby hade sedan bud på mer. Med kvarten kvar var hemmalaget en ribbträff ifrån att utöka sin ledning.

Bajen såg att dra det längsta strået i den här matchen, men det var IFK Göteborg som fick sista ordet. I matchens absoluta slutskede fick Blåvitt straff efter att Emil Holm gått omkull. Från elva meter satte Hosam Aiesh dit 1-1, vilket blev slutresultatet.

IFK Göteborg är nu på tolfteplats på tio poäng medan Hammarby placerar sig ett hack över, på elfteplats.

- Vi skapade flest chanser och vi känner verkligen att vi borde vunnit i dag. Skönt att få in kvitteringen, annars hade det varit förjävligt, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi till Dplay.

Startelvor

Hammarby: Davor Blazevic - Simon Sandberg (Kalle Björklund 79), David Fällman, Mads Fenger, Dennis Widgren (52)- Jeppe Andersen, Serge-Junior Martinsson Ngouali (Darijan Bojanic 67) - Alexander Kacaniklic (Vladimir Rodic 67), Muamer Tankovic, Paulinho (Imad Khalili 46) - Gustav Ludwigson

IFK Göteborg: Giannis Anestis - Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark, Victor Wernersson (Emil Holm 68) - Tobias Sana, Alhassan Yusuf - Hosam Aiesh, Patrik Karlsson Lagemyr, Giorgij Charaisjvili - Sargon Abraham (Oscar Vilhelmsson 83).