TV: Första segern för Grzelak i AIK - HIF fast i botten

Bartosz Grzelak har fått sin första seger som AIK-tränare.
I kväll besegrades jumbon Helsingborg på Friends Arena i en match där ett av nyförvärven fick debutera.
- Det är mest lättnad över att vi får en trea och får in en trevlig känsla i gruppen, säger Sebastian Larsson till Dplay.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Bartosz Grzelak tog över som ny huvudtränare i AIK efter derbyförlusten mot Djurgården i slutet av juli. Inför dagens match mot Helsingborg hade han dock fortfarande inte fått vara med om någon seger med Gnaget på fem försök.

Till kvällens match fanns nyförvärvet Sotirios Papagiannopoulos med i startelvan för första gången, då han tog en av mittbacksplatserna. Anfallaren Bojan Radulovic och mittfältaren Filip Rogic är ännu inte spelklara och saknades därför.

I Helsingborg fick Olof Mellberg formera sitt lag utan talangen Armin Gigovic, som kände sig hängig tidigare i dag.

I den 19:e minuten tog AIK ledningen i matchen. Sebastian Larsson tog sig in i straffområdet och kunde trycka in 1-0 från nära håll på passning av Kolbeinn Sigthorsson. Målet var Larssons tredje i årets allsvenska.

Sju minuter in i den andra halvleken skulle AIK utöka ledningen till 2-0. Karol Mets nådde högst på en hörna och knoppade in bollen i mål, hans första för säsongen.

Mets mål blev matchens sista, och 2-0 stod sig matchen ut.

Segern var Grzelaks första som AIK-tränare, och AIK:s första sedan omgång åtta mot Sirius. Trepoängaren gör att man går om IFK Göteborg upp på tolfte plats i tabellen, där man nu har fyra poäng ner till lagen på kval- och nedflyttningsplats.

- Det är mest lättnad över att vi får en trea och får in en trevlig känsla i gruppen. Som alla ser är det inget skönlir. Vi får en 2-0-ledning, vi är desperata för att få en trepoängare och för oss handlade det i dag mer om att vi fick den. Man kan vara ärlig med att säga: vi var i desperat behov av en trea, säger Sebastian Larsson till Dplay efter matchen.

HIF ligger kvar som jumbo på 13 poäng efter 17 omgångar.

I nästa omgång möter AIK Häcken hemma, medan Helsingborg tar emot Djurgården.

AIK: Haugaard - Lundström, Papagiannopoulos, Karlsson, Mets - Rashidi, Larsson, Adu, Abraham - Sigthorsson, Goitom.

Helsingborg: Nilsson - Ceesay, Diskerud, Olsson, Eriksson - Hendriksson, Abubakari, Vielkerling Persson, Svensson - Timossi Andersson, van den Hurk.