TV: Oavgjort i toppmötet - Elfsborg kvitterade efter MFF:s chockstart

MALMÖ. Malmö FF och IF Elfsborg delade på poängen i kvällens toppmöte, efter mål av Anders Christiansen och Rasmus Alm i första halvleks första och sista minut.
- Vi gör en förnuftig match, även om vi hade önskat mer, säger Elfsborgs Johan Larsson till Dplay efter matchen.

För andra matchen i rad fick Malmö en flygande start. Mot Cracovia i torsdags gjorde de mål efter 23 sekunder - den här gången dröjde ledningsmålet någon sekund längre. En hemåtpassning av Frederik Holst ställde målvakten Tim Rönning i trubbel och hans boll hamnade rakt på Anders Christiansen som placerade in sitt sjunde mål i allsvenskan.

De efterföljande minuterna fortsatte i ett furiöst tempo med målchanser åt båda håll i toppmatchen. Elfsborgs bästa chans hade Johan Larsson som sköt bollen över från ett ganska bra läge. I den 13:e minuten hade gästerna sitt första avslut på mål när Marko Johansson räddade Jesper Karlssons skott utifrån.

Johansson tvingades till en ännu vassare räddning fem minuter senare på Per Fricks nick från nära håll och lyckades styra bollen över ribban. Tempot mojnade i mitten av halvleken och spelet blev ryckigare av tufft spel och frisparkar. Efter en halvtimme fick MFF en ny chans genom Christiansen som sköt över från snäv vinkel.

Fem minuter senare hade Frick ett nytt läge i straffområdet men styrde nicken utanför. Kort efteråt var Elfsborg nära igen efter Karlssons skott som styrdes, men Rasmus Alm fick inte ordning på fötterna och missade att styra in bollen i mål. I halvlekens sista tilläggsminut skulle Alm få sin revansch. Anfallaren smög upp mellan två MFF-försvarare, tog emot Sivert Nilsens långboll och avslutade behärskat bakom Johansson.

Malmö fick den första chansen efter halvtidsvilan när Isaac Kiese Thelins skott räddades av Rönnings starka handleder. Rönning fick visa sina färdigheter bara någon minut senare igen efter slarv i Elfsborgsförsvaret och räddade Jo Inge Bergets skott i straffområdet. I anfallet efteråt slog Marko Johansson ett dåligt uppspel men målvakten åtgärdade sitt misstag genom att rädda Simon Olssons avslut.

MFF-målvakten skulle stå emot två nya skott med timmen spelad, först av Karlsson och sedan från Johan Larsson. MFF gick emellan med ett volleyläge för Christiansen i den 73:e minuten, som MFF-kaptenen inte kunde hålla under ribban. En minut efteråt hade Elfsborgs Joseph Okumu ett läge på en frispark men inte heller han kunde styra bollen på mål från nära håll.

Hemmalaget kom tillbaka med en Christiansen-frispark som räddades av Rönning, sedan sköt Sören Rieks bollen utanför från straffområdeslinjen. MFF hade övertaget under slutkvarten när Elfsborg koncentrerade sig mer på defensiven.

Men inget avgörande mål mäktade varken MFF eller Elfsborg med. 1-1 slutade toppmötet och MFF behåller försprånget på sju poäng till Boråslaget. Ny tabelltvåa är BK Häcken, en poäng före Elfsborg.

- Vi gör en förnuftig match, även om vi hade önskat mer. Det blev en tråkig start, såklart, men i början av den andra halvleken tycker jag att det är vi som för spelet. Klart godkänd insats, säger Elfsborgs Johan Larsson till Dplay efter matchen.

Malmö: Johansson - Larsson, Ahmedhodzic, Brorsson, Knudsen - Rakip, Christiansen, Lewicki, Rieks - Berget, Thelin.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Väisänen, Okumu, Strand - Holst, Nilsen, Olsson - Alm, Frick, Karlsson.