TV: Kiese Thelin räddade Malmö från fiasko mot nykomlingen - efter Christiansens utvisning

MALMÖ. Den tredje matchen blev en stor missräkning för Malmö FF.
Hemma på Eleda Stadion fick de bara 2-2 mot Varberg, efter utvisning på lagkaptenen Anders Christiansen innan paus.

Det tog Malmö FF bara sju minuter att göra mål på nykomlingen Varberg. Isaac Kiese Thelin hittade med sin första bolltouch fram till Søren Rieks som skickligt sköt bollen i mål med vänsterfoten. Bara två minuter senare skulle Varberg chocka hemmalaget. En briljant långboll från Joakim Lindner på egen planhalva hittade den djupledslöpande Alexander Johansson som placerade in kvitteringen.

Det skulle bli mindre händelserikt fram tills tio minuter innan pausvilan. MFF-kaptenen Anders Christiansen tacklade sent mot en Varbergsspelare vid hörnflaggan och varnades. I momentet efteråt tappade dansken bollen och stämplade motståndaren. Inte direkt tvekan när domaren Adam Ladebäck halade fram varning nummer två till Christiansen.

MFF hade ändå de två bästa chanserna innan halvtid. Med Isaac Kiese Thelin som center slogs fler inlägg och han nickade ett sådant tätt över målet. Kort senare vinklade en fri Rieks bollen utanför Varbergmålet. Tre minuter efter paus kom Rieks närmare men hans avslut tog i stolpen och ut.

Varbergs bästa målchans i andra halvlek kom efter 70 minuter när Anel Ahmedhodzic slog ett uppspel rakt på målskytten Johansson som löpte sig fri men fick se Johan Dahlin göra en benparad på avslutet. Fyra minuter senare skulle laget ta ledningen efter ett distanskott av Gustaf Norlin som seglade förbi Dahlin i MFF-målet.

I den 83:e minuten skulle Malmö ändå kvittera efter att långt inkast av Jonas Knudsen som damp ner framför Kiese Thelins fötter. Centern kunde dunka in slutresultatet 2-2 med ett skott i nättaket. Ett resultat som ändå är stor missräkning för MFF.

Malmö FF: Dahlin- Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Safari (80')- Rakip (67'), Innocent (80'), Christiansen (K)- Traustason (67'), Kiese Thelin, Rieks (74')

Byten: Lewicki, Molins (67'), Nalic (74'), Bachirou, Knudsen (80')

Varbergs BoIS: Strömberg- Lindner (58'), Birkfeldt, Modig (K)- Ayer (85'), Le Roux, Sadiku (58'), Fofana- Samuel, Cronvall (70'), Johansson (85')

Byten: Norlin, Krezic (58') Liljenbäck (70'),  Matthews, Zackrisson(85')

Gula kort: Christiansen (35', 37'), Fofana (60'), Birkfeldt (84')