TV: Simovic avgjorde för HIF - gav Hammarby fjärde raka förlusten

Trenden är bruten. Efter tre raka förluster lyckades Helsingborg till slut plocka en trepoängare.
- Vi gjorde det som ett lag, sade segerskytten Robin Simovic efter 1-0 mot Hammarby.

Skador, sjukdomar och avstängningar. Tränaren Henrik Larsson hade en hel del frågetecken kring sina spelares status inför hemmamatchen mot Hammarby.

Det var först när Viktor Pálsson och Emil Krafth, duon som inte tränade ordentligt inför matchen, gav klartecken för spel som han fick ihop en slagkraftig startelva.

Resultatet blev lyckat: det blev en efterlängtad seger.

Skakig inledning

Efter en skakig första halvlek fick Helsingborg ordning på spelet. När väl löpningar, passningar och avslut började sitta lite bättre tog det 20 minuter innan hemmalaget fick jubla.

Och det var mycket tack vare samspelet mellan Jordan Larsson och Robin Simovic i den 65:e minuten.

Larsson nickade ner en långboll, anfallaren tog emot bollen på låret och drog sedan in segermålet bakom målvakten Johannes Hopf på volley.

- Skönt att få göra mål, och att ta tre poäng hemma mot Hammarby känns så klart jättebra. Vi jobbade som ett lag och låg kompakt, sade Simovic till C More.

Med segern bröt Helsingborg den tre matcher lång förlusttrenden.

Storspel av Hansson

Robin Simovic var dock långt ifrån ensam matchvinnare.

I andra ändan av planen på Olympia storspelade Pär Hansson.

Redan i den nionde minuten sattes målvakten på prov. Pablo Pinones Arce plockade elegant ner en boll från Jan Gunnar Solli, vände bort sin försvarare och skickade iväg ett lågt skott mot bortre stolpen. Men Hansson stod bra placerad, fick ut ett ben och räddade med en fin benparad.

I den 37:e minuten kastade han fram samma ben igen när Nahir Besara avslutade.

- Vi gjorde ingen bra halvlek och släppte till för många chanser, men det var bra att benen flög ut lite då och då, sade Hansson till C More.

För Hammarby, som nu har fem raka matcher utan seger, fortsätter jakten efter trepoängare hemma mot Halmstad.

- Man kan konstaterade att vi var bättre i första och skapade chanser men de hade en bra period i andra och gjorde mål, sade tränaren Nanne Bergstrand.

Publicerad 2015-05-25 kl 21:24