TV: Sundsvall hämtade sig från mardrömsstarten - räddade poäng i bottenmötet med HBK

Gif Sundsvall fick en riktig mardrömsstart i bortamötet med Halmstad – men lyckades komma tillbaka och rädda viktiga poäng i bottenstriden.

I den tolfte minuten tog Halmstad ledningen i matchen. Marcus Mathisen laddade och sköt ett skott från distans, ett skott som Tommy Naurin i Giffarnas mål missbedömde och som gick i mål.

I den 27:e minuten skulle Halmstad öka på ledningen genom nyförvärvet Johan Oremo. Den tidigare Gefle-anfallaren drog till med ett skott från mittcirkeln, som seglade över Tommy Naurin och in i mål till 2-0.

I den 40:e minuten reducerade Sundsvall med ett läckert skott av Eric Larsson som gick i mål via stolpen.

Precis innan pausvilan skulle Sundsvall också kvittera genom ett mål av Marcus Danielsson.

I den 70:e minuten fick Halmstad Marcus Mathisen utvisad efter hans andra gula kort.

Danielssons kvitteringsmål blev matchens sista, och slutresultatet blev 2-2. Det betyder att Halmstad fortsatt ligger på kvalplats i allsvenskan med nio poäng efter 16 omgångar. Giffarna ligger på placeringen ovanför sex poäng före HBK.

Halmstad: Pettersson - Westerberg, Liverstam, Berntsson, Kojic - Mathisen, Keita - Alho, Ruud Tveter, Haksabanovic - Oremo.

Sundsvall: Naurin - Danielsson, Björkander, Sonko Sundberg - Larsson, Krogh Gerson, Batanero, Olsson - Morsay, Hallenius, Freyr Sigurdsson.