TV: Dovins jätteräddning räddade Bajen - MFF och Hammarby tappar mark i toppen efter 0-0-resultatet

MALMÖ. Matchen mellan Malmö FF och Hammarby slutade mållöst efter 95 tuffa minuter med få målchanser.
Närmast kom MFF i slutskedet, men fick se Olivier Dovin göra en fantastisk räddning och rädda en poäng.
- Det är besvikelse, säger Jo Inge Berget till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Tabellfyran Malmö FF låg två poäng bakom trean Hammarby och gjorde en förändring i startelvan sedan derbysegern mot Helsingborgs IF, där Jonas Knudsen ersatte den avstängde Martin Olsson i sin hundrade match för MFF. Skade- och avstängningsläget lättade i Bajen till den här omgången, vilket medförde att Shaquille Pinas, Oliver Dovin, Mads Fenger och Edvin Kurtulus var tillbaka i startelvan.

Matchen inleddes i ett högt tempo på Eleda Stadions våta gräsmatta. I den tionde minuten fick Bajens Veton Berisha ett jätteläge men Lasse Nielsen glidtacklade bort avslutet på ett storartat sätt. Sedan tvingade Jo Inge Berget Hammarbymålvakten Dovin att rädda ett avslut till hörna, innan Isaac Kiese Thelin och Sören Rieks fick varsin målchans utan att träffa målet. Rieks fick sedan bytas ut mot Hugo Larsson efter en känning.

Därefter följde en period där lagen hade problem att skapa målchanser. MFF:s presspel tvingade Hammarby till längre passningar medan hemmalaget saknade skärpa i den sista tredjedelen. I den 42:e minuten kom sedan läget för Hammarby när Joel Nilsson frispelades till höger i straffområdet, men Ismael Diawara stod för en benparad på Bajenytterns avslut och halvleken förblev mållös.

MFF:s Hugo Larsson om att bytas in tidigt i matchen:

- Det är klart det är tufft. Men det var inte mer speciellt att hoppa in den här gången jämfört med någon annan. Jag var beredd, säger Larsson till discovery+ och fortsätter om lagets halvlek:

- Det är helt okej. Jag tycker att vi kan göra det lite bättre framåt men vi håller oss solida bakåt.

Hammarbys Joel Nilsson i samma sändning:

- En helt okej halvlek. Vi hade några chanser där jag bland annat kunde gjort mål på ett läge, säger Nilsson.

- Vi måste sätta våra chanser i andra halvlek. Vi ska leda med 1-0 eller 2-0, tycker jag.

Hammarby började också den andra halvleken bäst. De träffade målet igen i den 50:e minuten när Diawara fick mota undan Mohanad Jeahzes vänsterslägga till hörna. Fenger provade sedan från distans men bollen skruvade sig strax utanför stolpen. I den 54:e minuten sköt Nahir Besara bollen några decimeter över från ett farligt frisparksläge.

Sedan följde en period där MFF kom i flera attacker. Under en sådan bröt sig Joseph Ceesay in i straffområdet och avslutade med vänsterfoten. Skottet gick via en gästande försvarare i burgaveln, och längst bort stod en fri Ola Toivonen och gestikulerade missnöjt. De avslutande 20 minuterna präglades av krampaktigt spel. MFF fick dock ett hyfsat läge i den 85:e minuten när Felix Beijmo hittade Dennis Hadzikadunic, som avslutade med sin sämre vänsterfot på Dovin. En minut senare fick Bajenmålvakten göra en betydligt svettigare räddning.

Kiese Thelin hittade en fristående Anders Christansen utanför straffområdet, men Dovin fick upp en näve och räddade MFF-kaptenens skott från att gå i krysset.

- Det var en bra räddning, säger Dovin till Discovery+.

- Man hinner inte tänka så mycket. Det är bara att flytta sig, slänga sig och hoppas att man når den, fortsätter han.

Matchen slutade 0-0, vilket lär kännas som en förlust för båda lagen. Hammarby är fortfarande fem poäng bakom serieledaren Djurgården, som möter Degerfors borta ikväll. MFF i sin tur är alltjämt två poäng bakom Bajen på den sista Europaplatsen.

- Det är besvikelse. Det var inte det här vi ville ha i dag. Vi visade mycket vilja, kämpade och hade några bra lägen, men det var inte bra nog och då blev det tyvärr 0-0, säger MFF-kuggen Jo Inge Berget till Fotbollskanalen.

- Jag tycker inte att de skapade någonting, så det var ändå okej, men vi skapade heller inte tillräckligt. Det var två lag som inte ville förlora i dag och det såg man lite. Vi ville och visade vilja, men vi var inte tillräckligt bra för att ta tre poäng.

Hammarby-mittfältaren Darijan Bojanic är i sin tur också besviken efteråt.

- Vi är lite besvikna. Vi ville mer, och jag tycker att vi hade bra lägen för att göra mål i första, ett och två, men tyvärr. I det stora hela gjorde vi en bra match, men vi är besvikna över att vi inte åker hem med tre poäng, säger Bojanic till Fotbollskanalen.

Hammarby-tränaren Marti Cifuentes:

- En tajt match mot en bra motståndare. Målvakten var förmodligen den bästa spelaren på planen. Vi är besvikna över resultatet även fast prestationen var bra, säger tränaren efter matchen.

Startelvor

Malmö FF: Diawara - Ceesay, Nielsen (K), Hadzikadunic, Knudsen (utbytt 71') - Lewicki, Zeidan (46'), Rieks (19') - Sejdiu (62'), Kiese Thelin, Berget.
Byten: Larsson (19'), Toivonen (46'), Beijmo (62'), Christiansen (71')

Hammarby: Dovin - Kurtulus, Fenger, Pinas, Jeahze - Sadiku, Bojanic (K) (81'), Besara (90') - Nilsson (69'), Ludwigson (90'), Berisha.

Byten: Andersen (69'), Vagic (81'), Saidi, Sandberg (90')

Gula kort: Nielsen (45'), Knudsen (45'), Ceesay (62'), Dovin (72'), Andersen (88'), Toivonen (89'), Vagic (89')

-
-
Publicerad 2022-10-01 kl 17:03

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.