TV: Inhopparna räddade MFF - vände och vann mot AFC

MALMÖ. Under första halvleks andra halva gick allt uselt för Malmö FF. Ändå lyckades de vinna mot AFC Eskilstuna (3-2).

Den allsvenska återstarten var en match inramad av Malmö FF-supportrarnas kritik mot AFC Eskilstunas Alexader Ryssholm, med en stor mängd banners riktade mot klubbens starke man. Samtidigt var det också första matchen för AFC:s engelska tränare Michael Jolley.

Matchen såg direkt ut att få en tydlig vinkel. Markus Rosenberg gick av skadad efter bara tio minuter, och Mattias Svanberg fick komma in. Det tog självklart mindre än tio minuter innan Svanberg gjorde mål. Alexander Jeremejeff tog emot ett inkast, slog en precis djupledsboll, och Svanberg tryckte upp hårt i närmaste krysset.

Första halvlek skulle dock för Malmö FF fortsätta på samma spår som Rosenbergs skada, inte som Svanbergs mål.

Efter en halvtimme kontrade AFC. Mitt i allt stök kunde Eddahri nicka in bollen bara centimeter från mållinjen, efter att Anton Tinnerholm försökt att rensa.

Sedan sa Lasse Nielsen några ord som han inte borde. Han fick sin tredje varning för säsongen, och är därmed avstängd i nästa match mot BK Häcken.

Och precis innan halvtidsvilan fick Ferid Ali på ett vackert och hårt distansskott från ingenting. AFC Eskilstuna, utan seger efter tolv omgångar, gick därmed in i halvtid med serieledning 2-1 mot regerande mästarna och serieledarna. En stark start för Jolley mot ett kraftigt utbuat MFF.

- Under en kvart-tjugo minuter så är vi snett på det balansmässigt tycker jag, sa Magnus Pehrsson på presskonferensen efter matchen.

- Vi hade väldigt mycket tid att spela boll, men använde den tiden lite för mycket. Det skulle vara lite snyggare än vad som behövdes. Vi var rejält missnöjda i paus.

Och det blev också en rejäl scenförändring. Yoshimar Yotún gjorde tidigt i andra halvlek mål direkt på frispark, ett avslut som Tim Erlandsson ska rädda. Drygt tio minuter senare var det Yotún som fixade ett nytt mål. Han plockade upp en andraboll efter hörna, slog inlägg, och ännu en inhoppare i Oscar Lewicki blev målskytt.

MFF kunde därefter hålla ut och hade bland annat en ramträff. De vann med 3-2 och behåller därmed serieledningen.

Se höjdunkterna från matchen i spelaren.

Malmös startelva: Wiland - Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Safari - Cibicki, Rakip, Christiansen, Yotun - Rosenberg, Jeremejeff.

AFC Eskilstunas startelva: Erlandsson - Björnkvist, Silwerfeldt, Michel, Tsiskaridze - Matic, Ali, Albornoz, Rashkaj, Eddahri - Alexandersson.