TV: 16-åring frälste BP – sänkte Dalkurd i ångestmötet

Jack Lahne hoppade in och sänkte Dalkurd i allsvenskan.
16-åringen fullbordade BP:s vändning till 2-1 i ångestmötet.
- Man känner alla stora känslor - speciellt glädje, säger han till C More.

Brommapojkarna tog i eftermiddag emot Dalkurd i ett bottenmöte i allsvenskan. BP stod inför matchen på tio poäng, medan gästerna var jumbo på nio i serien. Det skulle också bli en jämn drabbning i eftermiddag på grimsta.

Brommapojkarna hotade inledningsvis mest framåt. Eric Omondi var två gånger om nära ett ledningsmål med avslut utifrån, men fick se sig besegrad av bortamålvakten Sixten Mohlin då. Det var i stället Dalkurd som spräckte nollan.

Henrik Löfkvist nådde i den 32:e minuten högst på hörna och gav Dalkurd ledningen i matchen till 1-0 i halvtid. Laget såg då ut att gå mot en blytung seger, men så blev det inte i slutändan.

BP-tränaren Luis Pimenta gjorde i andra halvlek två byten, som visade sig vara helt avgörande för matchens utgång. Först kvitterade i den 68:e minuten nyförvärvet Kristjan Floki Finnbogason till 1-1 och därefter klev 16-årige talangen Jack Lahne fram i den 80:e minuten genom att först nicka i ribban och därefter sätta returen till 2-1.

- Jag kände först (efter kvitteringen) att nu är det på väg, nu snart..., säger han i C Mores sändning.

- Mackan har den där foten, sedan får jag nicken i ribban, sedan sparkar jag och den studsar och till slut går den in. Det var bara att springa till tränaren som gav mig chansen, fortsätter han.

Lahne, som blott gjorde sitt sjunde inhopp i år, blev därmed stor hjälte för sitt Brommapojkarna, som numera står på 13 poäng och är på kvalplats i allsvenskan. Dalkurd är fortsatt jumbo på nio poäng i serien.

- Det är massa känslor. Jag är jätteglad.  Man känner alla stora känslor, speciellt glädje, säger Lahne.

- Nu är det bara att kämpa vidare, gå tillbaka på tisdag (till träningen) och bara kämpa, gnugga. Det är bra att jobba vidare, fortsätter han.

BP: Petric, Alm, Rauschenberg, Sandberg Magnusson, Figueroa, Björkén, Gustafsson, Zeidan, Omondi, Nilsson, Hellquist.

Dalkurd: Mohlin - Löfkvist, De John, Ekblad - Strand, Lawan, Tranberg, Bertilsson, Moenza - Turay, Stadler.