TV: Blåvitt kvitterade sent mot Djurgården - men har tolv raka utan seger

STOCKHOLM. IFK Göteborg räddade en poäng sent mot Djurgården.
Krysset innebär dock att man nu har hela tolv allsvenska matcher i rad utan seger.
- Som tur är får vi till en kvittering, säger Blåvitts Pontus Wernbloom till Dplay.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården kom till dagens möte med IFK Göteborg med två raka segrar i allsvenskan i ryggen. Allra närmast hade man dock förlorat Champions League-kvalmötet med Ferencvaros på bortaplan i Budapest. IFK Göteborg å sin sida hade tidigare i veckan förlorat sitt hemmamöte med IFK Norrköping.

Både Djurgården och Blåvitt presenterade nyförvärv under fredagen. Pontus Wernbloom blev klar för en återkomst i IFK Göteborg efter att ha lämnat grekiska Paok, och togs med i matchtruppen mot Djurgården direkt. 34-åringen fick dock inleda dagens match på bänken. Djurgårdens nyförvärv, Magnus Eriksson, var på plats på Tele2 Arena under matchen men var inte ombytt eller med i matchtruppen. Han kommer närmast från spel i San Jose Earthquakes.

IFK Göteborg hade mycket boll under inledningen av matchen, men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Den första tillstymmelsen till målchans kom i minut 15, då ett inlägg hittade fram till Kalle Holmberg som nickade en bra bit över.

I den 40:e minuten fick IFK Göteborg straff efter att ett skott ska ha gått på Jacob Une Larssons arm. Domare Kristoffer Karlsson stod på sig i sitt beslut trots högljudda protester från Djurgården-spelarna.

Tobias Sana steg fram och gjorde inget misstag när han satte 1-0 för IFK Göteborg från elva meter, hans fjärde mål i årets allsvenska.

- Den ska bara dit. Jag är en av dem som har snackat om att vi ska sätta dit chanserna och då gäller det visa vägen, sade Sana till Dplay i paus.

Resultatet stod sig till halvtid, och i paus valde Djurgårdens tränare att göra två byten. Kalle Holmberg och Kevin Walker fick gå av medan Edward Chilufya och Curtis Edwards klev in.

I upptakten av den andra halvleken skulle Djurgården kvittera. Efter en bollvinst på offensiv planhalva och en snabb spelvändning kunde Haris Radetinac hitta in med ett inlägg till en framstormande Erik Berg, som kunde nicka in 1-1 från nära håll. Målet var Bergs tredje för säsongen.

Djurgården tog över matchen i upptakten av den andra halvleken, och i den 59:e minuten skulle man också ta ledningen. Efter en tilltrasslad situation landade bollen framför Curtis Edwards, som tryckte in bollen i mål till 2-1.

Strax innan Djurgårdens ledningsmål hade Blåvitt bytt in Pontus Wernbloom, som därmed gjorde sin första tävlingsmatch sedan slutet på 2018 och hans första match i IFK-tröjan sedan 2009.

Blåvitt försökte forcera för att få till ett kvitteringsmål, och i den 87:e minuten skulle man kvittera till 2-2 genom inbytte Alexander Farnerud på nick. Ett resultat som stod sig matchen ut.

- Det var surt när vi tappade två (mål). Jag vet inte vad vi gör i andra. Det känns som att vi spelade jättebra i första och hade bra kontroll, sedan lämnar vi över initiativet helt till dem. Det är skitmål, men de kommer också till när de får lite tryck. Då ramlar bollen ner där till slut. Där måste vi bli bättre, men som tur är får vi till en kvittering, säger IFK Göteborgs Pontus Wernbloom till Dplay.

Krysset innebär att IFK Göteborg nu har tolv raka matcher utan seger i allsvenskan. Senast Blåvitt vann i serien var i hemmamötet med AIK i omgång fem 2 juli tidigare i sommar. I tabellen har Blåvitt bara tre poäng ner till jumbon Helsingborg.

Djurgården ligger i och med krysset kvar på tredje plats i tabellen. IFK Norrköping och Häcken har dock båda chansen att gå om vid seger i omgång 17.

I nästa omgång reser Djurgården till Olympia för att möta Helsingborg, medan IFK Göteborg möter Mjällby på Strandvallen.

Djurgårdens lag: Bråtveit - Witry, Une Larsson, Berg, Augustinsson - Karlström, Ulvestad – Ring (Bärkroth 76’), Walker (Edwards 46’), Radetinac - Holmberg (Chilufya 46’).

Göteborgs lag: Anestis - Jallow, Da Graca, Calisir, Wernersson (Holm 74’) - Yusuf, Johansson (Farnerud 74’) - Aiesh (Abraham 84'), Sana, Karlsson Lagemyr - Kouakou (Wernbloom 58’).

-
-
Publicerad 2020-08-22 kl 16:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.