TV: Hammarby vände och vann efter mardrömsstarten

40 sekunder tog det, sedan hade Tromsö chockat Hammarby genom att göra 1-0. I den andra halvleken vände däremot hemmalaget matchen till 2-1 genom mål av Israelsson och Haglund.

Det blev en intensiv matchinledning på Tyresövallen. Redan efter 40 sekunder så tog norrmännen ledningen efter att Thomas Lehne Olsen nickat in en frispark utifrån. En chockstart som få på läktaren räknat med.

Efter en kvarts spel så fick Arnor Smárason ett jätteläge i straffområdet då han klippte till bollen med en rak vrist. Skottet gick däremot i stolpen. Islänningen skulle också få ett ytterligare jätteläge i den 23:e matchminuten. Brassen Alex klackade fram bollen till sin lagkamrat som bara skulle stöta in bollen, men räddades på mållinjen av den norska målvakten.

Med två minuter kvar av den första halvleken så var Hammarby väldigt nära att kvittera genom Imad Khalili. Anfallaren kom helt fri och fick iväg ett bra skott som däremot gick i stolpen.

I den andra halvleken tryckte Hammarby på för ett kvitteringsmål, något som också skulle komma genom Erik Israelsson. Mittfältaren fick bollen från Richard Magyar och kunde enkelt trycka in 1-1 i matchen.

Med tio minuer kvar att spela så fick Hammarby en frispark nere vid offensiva kortlinjen. Som vanligt så klev Kennedy Bakircioglu fram och sköt in bollen. Mittfältaren träffade Philip Haglunds panna som relativt enkelt kunde styra in 2-1 till publikens jubel.

Det blev också matchen sista mål och Hammarby gick till slut vinnande ur striden på Tyresövallen.