TV: Ny missräkning för Norrköping - tappade tvåmålsledning hemma mot Östersund

IFK Norrköping såg ut att ta en enkel seger när man ledde med 2-0 hemma mot Östersund.
Då kom ÖFK tillbaka två gånger om och tog med sig en poäng hem från Östgötaporten.
- Fyfan, det är en av de tuffaste matcherna vi har kört, helt ärligt, säger Thomas Isherwood till Dplay.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren ovan.

IFK Norrköping hade förlorat fem av sina sex senaste matcher i allsvenskan inför mötet med Östersund på torsdagskvällen. Mot Östersund, som inför mötet hade fyra raka segrar, var man därför ute efter att vända på den negativa trenden - och det såg man länge ut att göra.

Efter 30 minuter öppnade Jonathan Levi målskyttet i matchen - och vilket sätt han gjorde det på. Efter en spelvändning fick Levi bollen på sin högerkant. Därifrån vände han inåt och skruvade in bollen i bortre krysset med ett vänsterskott. Det fanns inte mycket som Aly Keita i Österunds-målet kunde göra.

Nästan direkt efter ledningsmålet var Peking nära på att utöka sin ledning. Isak Bergmann Jóhannesson blev frispelad på sin vänsterkant, men talangens avslut smet precis utanför.

- Jävlar vad snyggt målet var. Det var kul att den gick in, det stärker självförtroendet. Jag nog säga att det där är topp tre av målen jag gjort i min karriär. Jag har gjort en del snygga mål dock, om jag får vara ärligt, säger Jonathan Levi till Dplay i halvtid.

Bara några minuter in i den andra halvleken var Östersund nära att kvittera. Isak Ssewankambo avlossade ett tungt skott från en bit utanför Norrköpings straffområde, som Isak Pettersson behövde sträcka ut sig rejält för att nå. Pettersson lämnade dock en retur som Francis Baptise var sånär på att nå, men Filip Dagerstål nådde först.

Istället blev det Norrköping som fick göra mål. Efter ett fint kombinationsspel hela vägen från mittplan mellan Christoffer Nyman och Alexander Fransson, kunde Nyman stöta in 2-0 till Norrköping från nära håll. Ett dråpslag för Östersund, som hade börjat etablera spel och skapa chanser i början av den andra halvleken.

Men med 17 minuter kvar att spela reducerade Östersund. Blair Turgott löpte sig igenom Norrköpings-försvaret och avlossade sedan en kanon förbi Pettersson till 2-1. Där väcktes hoppet för Östersund - som tog till vara på det.

För bara sex minuter senare kvitterade de. I efterspelet på en hörna nådde Thomas Isherwood först på ett inlägg från vänster, och lyckades med att liggandes klacka in bollen till 2-2.

2-2 stod sig sedan matchen ut. Det blev ytterligare en match utan seger för Norrköping, medan Östersund nu har fyra segrar och ett kryss på sina fem senaste matcher i allsvenskan.

Det oavgjorda resultatet innebär att Norrköping klättrar en placering till femteplats på 29 poäng, medan Östersund även de klättrar en placering upp på åttondeplats med 25 poäng.

Härnäst möter Norrköping Kalmar borta på Guldfågeln Arena. För Östersunds del, väntar Örebro hemma på Jämtkraft Arena.

- Fyfan, det är en av de tuffaste matcherna vi har kört, helt ärligt. Norrköping, all respekt, de är ett riktigt riktigt bra lag i den här serien. Men som jag innan matchen, det är inställning av oss alla som gör att vi klarar av att komma tillbaka och göra 2-2, säger Thomas Isherwood till Dplay efter matchen.

Peking: Pettersson - Wahlqvist, Castergren, Dagerstål, Telo - Fransson, Smith, Thern - Levi, Nyman, Bergmann Jóhannesson.

ÖFK: Keita - Sonko Sundberg, Haugan, Isherwood, Kalpi Ouattara - Bellman, Ssewankambo, Colkett, Perry - Turgott, Baptiste.