TV: MFF är svenska mästare 2016 - Svanberg glänste i guldmatchen

Malmö FF är svenska mästare 2016. Det står klart efter en stor seger mot Falkenberg.
17-årige Mattias Svanberg var briljant i guldmatchen med ett mål och en assist.
- Han är en sån hjälte och supertalang, säger assisterande tränaren Jens Fjellström till C More.

SM-guldet i allsvenskan 2016 går till Malmö FF. Det står klart efter att MFF vunnit klart mot Falkenberg, samtidigt som IFK Norrköping föll mot Elfsborg.

- Det kan inte vara mer rättvist att vi vinner i år, säger tränaren Allan Kuhn efter guldet.

I ett skadedrabbat MFF startade unge anfallaren Mattias Svanberg, och 17-åringen glänste.

Malmö och Svanberg inledde alldeles lysande. Anfallaren tog en fantastisk 60 meters-löpning längs kanten och spelade in bollen till Jo Inge Berget. Norrmannen svarade med en elegant klack, och 1-0 var ett faktum redan i den första minuten.

Och efter 20 minuters spel skulle 17-åringen även hitta målet. Andreas Vindheim passade in och distinkt tryckte Svanberg in 2-0.

I den 30:e minuten kom Svanberg fri, och kunde ha blivit tvåmålsskytt. Men avslutet lämnade en del att önska och målvakten Alexander Lundin kunde rädda.

Alexander Jeremejeff utökade tidigt i den andra halvleken för MFF. Fri med målvakten var han säker och satte dit 3-0. Samtidigt gjorde Viktor Prodell mål i Borås och satte Elfsborg i ledningen mot Norrköping.

Det satte Malmö i en rejäl guldsits. Senare kom även 2-0 för Elfsborg, i en match som slutade 2-1.

De tusentals tillresta MFF-fansen i Falkenberg omringade planen under slutminuterna, och sprang ut på planen i en rejäl glädjeyra efter slutsignalen.

Malmö FF är svenska mästare 2016! En av de stora hjältarna mot FFF var Mattias Svanberg.

17-åringen hyllades stort av assisterande tränaren Jens Fjellström.

- Det här är en sån hjälte och supertalang så folk kan inte fatta det. Och det var så kul att han vid det här tillfället plockade fram allt han hade. Åtminstone väldigt nära det. Underbar kille, säger Fjellström till C More.

17-åringen fick avsluta matchen på bänken, omringad av supportrar.

- Det var riktigt mäktigt. När vi förstod att Norrköpings match var slut och de hade förlorat, det var helt sjukt, säger Svanberg.