TV: Norrköping ny serieledare efter Christoffer Nymans mål

IFK Norrköping är ny serieledare i allsvenskan efter 1-0 mot Falkenberg. Matchens enda mål gjorde Christoffer Nyman i den andra halvleken.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det var ingen sprakande inledning på matchen mellan toppen och botten utan snarare en trevande sådan. Efter tjugo minuter stod Arnor Traustason för matchens dittills bästa chans, men hans skott hade ingen vidare fart och Otto Martler i FFF:s mål klarade utan problem.

Falkenbergs bästa målchans stod faktiskt Norrköpings Andreas Johansson för. Efter ett inspel i straffområdet tog bollen på Johansson och i stolpen och ut. Men några minuter in i andra halvlek fick Norrköping in bollen i rätt mål. Med ett fint placerat skott satte Christoffer Nyman 1-0.

Strax därefter sköt Traustason ett skott som Martler fick göra en bra räddning på.

Det föll inget mer mål i matchen och Nymans mål innebär att Norrköping är ny serieledare, om än med en match mer spelad än IFK Göteborg och Elfsborg.

Se Christoffer Nymans avgörande mål i spelaren ovan.

Falkenberg (4-4-2): Otto Martler - Rasmus Andersson, Daniel Johansson, Per Karlsson, Adam Eriksson - Calle Wede, David Svensson, Alexander Jakobsen, Christoffer Carlsson - Hakeem Araba, Gustaf Nilsson.

IFK Norrköping (4-4-2): David Mitov Nilsson - Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, David Boo Wiklander, Nikola Tkalcic - Nicklas Bärkroth, Alexander Fransson, Daniel Sjölund, Arnor Traustason - Emir Kujovic, Christoffer Nyman.

Publicerad 2015-08-29 kl 17:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.