TV: AIK körde över Hammarby - Bajen utbuat

Situationen blir värre och värre för Hammarby. Under söndagen åkte man på en 3-0-förlust i hemmaderbyt mot AIK.
- Vår prestation är definitivt inte tillräckligt bra, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Inför 26 618 åskådare på Tele2 Arena spelades under söndagen derbyt mellan Hammarby och AIK. Det slutade i en klar svartgul seger, efter att gästerna avgjort redan i den första halvleken.

Redan i den elfte minuten nådde Haukur Hauksson högst på en hörna och skallade in 1-0 för AIK. Islänningen blev helt ren i straffområdet och kunde ostört hitta nätet. Bara sex minuter senare utökade Eero Markkanen AIK:s ledning. Den finländske anfallaren vann en duell med Richard Magyar och kunde enkelt nicka in 2-0 på ett inlägg från vänster, när Bajens målvakt Ögmundur Kristinsson kom på mellanhand.

Efter 2-0-målet skapade Hammarby en del farligheter, men hotade aldrig AIK tillräckligt. I den 38:e minuten nickskarvade Erik Israelsson en boll i ribban och var nära att reducera, men i anfallet efter gjorde AIK istället 3-0. Ebenezer Ofori gled igenom Hammarbys försvar och dunkade in bollen i bortre hörnet.

Den andra halvleken var händelsefattig och AIK höll i sin ledning. Matchen slutade 3-0. Mot slutet av matchen rörde sig ett antal Hammarby-supportrar mot avbytarbänken, där huvudtränaren Nanne Bergstrand satt, för att rikta sitt missnöje över lagets situation. Ordningsvakter och polis stoppade dock supportrarna från att nå fram till bänken.

- Vi startade klart godkänt, men hade svårt att komma in i matchen efter 2-0. Det går alldeles för långsamt i vårt posession-spel och är tacksamt att försvara mot det. Sen gör de (AIK) det bra. Men vår prestation är definitivt inte tillräckligt bra, säger Bergstrand.

När slutsignalen ljöd buades Hammarby ut av delar av de grönvita supportrarna på plats. Bajens förlust innebär att laget ligger kvar på kvalplatsen.

Efter matchen var AIK:s tränare Rikard Norling nöjd över hur hans lag presterade.

- Vi är jätteglada. Vi gör en bra prestation och får med oss ett bra resultat, i ett läge där man kanske tror att vi borde gå på knäna. Vi har jobbat hårt den senaste tiden. Men vi har kanske kommit in i ett spelmomentum som gynnar oss, säger Norling.