TV: Galen start och två mål av Bahoui - men Elfsborg vann ändå

BORÅS: Nabil Bahoui var tillbaka för AIK och blev tvåmålsskytt men det räckte inte mot Elfsborg som vann efter en galen inledning av matchen.
– En jävla match första 20, säger Magnus Haglund.

1921 slog Helsingborg IFK Eskilstuna med hela 13-1, matchen som fortfarande än idag är den målrikaste i allsvenskans historia. Efter den galna inledningen på Borås Arena kunde man nästan tro att vi hade ett nytt rekord på gång.

Häng med nu för det gick undan i Borås.

Nabil Bahoui var tillbaka efter hjärnskakningen han fick i premiären mot Halmstad och visade klassen direkt. Elfsborg misslyckades ställa offside och landslagsyttern kunde enkelt peta in 1-0 till AIK efter endast två minuter.

Sex minuter senare nickade Per Frick ner bollen till Viktor Claesson som dundrade in kvitteringen. Sen tog det åtta minuter innan Frick kunde nicka in 2-1 efter en frispark, efter tveksamt ingripande av Patrik Carlgren som borde gått ut och plockat den bollen.

Glädjen hos Frick och hans lagkamrater hann knappt lägga sig innan Bahoui slog till igen efter ett skottinlägg av Johan Blomberg.

Men målfesten i den första halvleken var inte färdig för bara tre minuter senare slog Arber Zeneli till för andra matchen i rad. Mycket kyligt placerade han in bollen bakom Patrik Carlgren.

– Vi var inte tillräckligt skarpa i våra val för att kunna kvittera och vinna matchen. Vi har gjort rejäla försök mot Malmö och nu Elfsborg men inte lyckats någon gång. Därför är vi idag förlorare, säger Andreas Alm.

Det kändes som att både Magnus Haglund och Andreas Alm hade snackat försvarsspel i halvtidspausen. De svängdörrar som stod på vid gavel i den första halvleken var betydligt mindre i den andra.

Mohamed Bangura som var tillbaka på Borås Arena för första gången? Jo, han uträtade inte särskilt mycket under sina 63 minuter på planen innan Andreas Alm valde att byta in Fredrik Brustad i hans ställe.

Särskilt mycket mer hände inte. AIK pressade tillbaka Elfsborg men lyckades inte skapa tillräckligt heta målchanser för att få in en kvittering.

I och med segern går Elfsborg upp i serieledning ihop med Malmö FF på tio poäng efter fyra omgångar.

– AIK är det bästa laget vi har spelat mot i år, de kommer att få en fin säsong, säger Haglund.

Så startade lagen:

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Klarström, Holmén, Svensson, Lundqvist - Hauger, Rhodén, Hedlund, Claesson, Zeneli - Frick.

AIK: Carlgren - Hauksson, Sonko Sundberg, Karlsson, Johansson - Blomberg, Ofori, Dimitriadis, Bahoui - Goitom , Bangura.

Publicerad 2015-04-21 kl 20:47