TV: Kalmars svaga form fortsätter - kryss mot BP

Kalmar

Kalmar jagar en plats i Europaspelet nästa år, Brommapojkarna kontakt med lagen ovanför i tabellen. Det saknades inte chanser, men lagen fick nöja sig med varsitt mål.

Efter fem minuter gjorde David Elm 1—0 för hemmalaget i det fotbollsallsvenska mötet, men målet hade kunnat komma tidigare än så. Kalmar inledde nämligen piggt, skapade ett par hörnor och hade Brommapojkarna i brygga.

Ledningsmålet var en styrkedemonstration från Elm som vid ett långt inkast från ytterbacken Mats Solheim höll undan sin försvarare på målområdeslinjen, vände om och sköt in bollen under en utrusande Davor Blazevic i gästernas mål.

I stället för fler hemmamål mattades de rödklädda Kalmarspelarna av i värmen och BP kom in i matchen allt mer. Något mål blev det dock inte före halvtidsvilan och när den var över var Kalmar tillbaka i matchens förarsäte.

Historien från den första halvleken upprepade sig dock och när Gustav Sandberg Magnusson nickade in Brommapojkarnas kvittering, framspelad av Nicklas Bärkroth, i den 53:e minuten var det varken ologiskt eller orättvist.

I slutet tryckte Kalmar på för ett segermål. Brommapojkarna spelade på kontring, men inget av lagen kom närmare ett segermål än Kalmarmittfältaren Ismaels ribbträff på tilläggstid.

Lagens startelvor:

KFF: Cramer - Nouri, Nilsson, Torbjörnsson, Solheim – Eriksson, Ismael, Hovda, Ring – Söderqvist, Elm.

BP: Blazevic - Falkeborn, Björkström, Une Larsson, Jónsson - Albornoz, Petrovic, Karlström - Bärkroth, Sandberg Magnusson, Ngouali.

Publicerad 2014-08-03 kl 16:55