TV: Papa Diouf hjälte på tilläggstid

Kalmar

Som vanligt blev det jämnt och målsnålt mellan Kalmar och Gefle. Men till slut drog Kalmar det längsta strået, det tack vare Papa Diouf som satte 2—1 på tilläggstid.

Matchen mellan Kalmar och Gefle började på ett ganska unikt sätt. När lagen ställde upp inför matchen så var det domaren som fick näst mest applåder. Sveriges VM-domare Jonas Eriksson och hans team fick motta publikens jubel för sin insats i Brasilien. Hör inte till vanligheterna, i alla fall inte i Kalmar.

När matchen väl var i gång hade Eriksson och hans kollegor på linjerna inte så värst mycket att göra. Det var en snäll första halvlek utan mål och få frisparkar. Spelmässigt var det Kalmar som åstadkom mest. Framför allt genom Papa Diouf som fick chansen tre gånger om i bra läge, men missade. Gefle då? Jo, ett läge fick de. Jonas Lantto kom ensam mot mål men sköt rakt på målvakten.

I andra halvlek fick Måns Söderqvist ett mycket bra läge, från straffpunkten. Men Emil Hedvall i Geflemålet gick tidigt och kunde rädda trots en bra slagen straff. Men utdelningen skulle komma. Första halvleks stora målsumpare satte till slut bollen i mål. Papa Diouf avslutade distinkt på ett vänsterinlägg. Gefle kvitterade sedan genom Johan Oremo, men det var Diouf som fick sista ordet när han satte 2—1 i 92:a minuten.

Publicerad 2014-08-25 kl 21:12