TV: Söderquists åttonde mål sänkte Mjällby

Kalmar

Kalmar skickade ett tydligt budskapet till Malmö och övriga topplag; Vi tänker vara med i guldstriden även under hösten. Mjällby slogs tillbaka med 2—1 sedan Måns Söderqvist gjort sitt åttonde mål för säsongen och avgjort matchen.

Efter ett långt VM-uppehåll är alltid svårt att veta var man står som lag. Kalmar visade under första halvtimmen att vila bara gjort dem gott. Rappt passningsspel och aggressivt försvarsspel gjorde att Kalmar dominerade matchbilden.

Mjällby överbelastade sitt innermittfält, men trots att de var minst två spelare mer än motståndarna i mitten var det Kalmars Ismael och Melker Hallberg som vann duellerna.

David Elm på topp var på riktigt spelhumör. Först en tung vänsterslägga som Mattias Asper med nöd och näppe tippade över ribban. Sen nickade Elm 1—0.

Vid kvitteringen var det dock Elm som blev den olycklige. Han förlorade duellen mot Mattias Håkansson som enkelt rullade in 1—1.

Kalmars skyttekung Måns Söderqvist hade ingen lyckad första halvlek då han parkerade i offside. Men i andra halvlek fick han ett läge och tog till vara på det på bästa sätt för sitt Kalmar.

Han rullade in sitt åttonde mål för säsongen och delar därmed skytteligaledningen med Malmös numera skadade Guillermo Molins.

Publicerad 2014-07-05 kl 17:53