Larsson svarade på Beijmos fullträff med ett drömmål: "Tänkte göra lite snyggare"

MALMÖ. Felix Beijmo gjorde Malmö FF:s reduceringsmål i förlusten mot FC Midtjylland.
Sedan svarade Eric Larsson högerbackskonkurrenten med att göra ett drömmål mot HB Køge.
- Det är skönt att den sitter på match också, säger han efter söndagens andra träningsmatch.

Malmö FF inledde söndagen med att förlora träningsmatchen mot förra säsongens danska ligatvåa FC Midtjylland med 1-2, trots en stark startelva. Högerbacken Felix Beijmo stod för MFF:s mål i minut 77 – då hade gästerna redan gjort två mål inom loppet av tre minuter i andra halvleks inledning.

Motståndet i den andra matchen var Köpenhamnslaget HB Køge från andradivisionen. Snittåldern bland MFF-spelarna var betydligt lägre än mot Midtjylland, och hemmalaget hämtade sig från en överraskande stark inledning av danskarna.

Den offensiva frontfyran med Sebastian Nanasi, Amin Sarr, Peter Gwargis och Veljko Birmancevic var väldigt lyckad i samspelet framför Køge-målet, och den sistnämnde gav också MFF ledningen efter knappa kvarten.

Eric Larsson fastställde slutresultatet till 2-0 i den 45:e minuten. MFF spelade av den andra halvleken och kunde byta in några av lagets tonåringar efter pausen.

- Vi kommer in mycket bakom dem i första och skapar lite. Sedan i andra slår vi av på takten lite och håller kanske i lite mer boll, och tröttar ut dem. Det var skönt att vinna, säger Eric Larsson till Fotbollskanalen.

Högerbackens mål var dagens MFF-delikatess. 29-åringen bröt in mot mitten från högerkanten av straffområdet och avslutade med vänsterfoten. Hans skruvade skott gick rakt upp i det bortre krysset – och är något av en repris på ett par av förra säsongens mål från en liknande position.

- Den satt fint. Jag har tränat mycket på den och det är skönt att den sitter på match också.

Ser du dig som tvåfotad idag?

- Jag är ganska bekväm med både höger och vänster. Men jag har tränat mycket på det skottet – i de lägena känner jag mig väldigt bra med vänstern. Det känns bra.

Larsson såg Beijmos mål från bänken och hoppade aldrig in mot Midtjylland. Även om Beijmos fullträff också var med "fel" fot – och dessutom ett direktskott – så kom Larssons från en något svårare vinkel.