IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Häcken kom till mötet med IFK Göteborg med en 4-0-seger i ryggen från mötet med AIK tidigare i veckan. På de tre senaste hemmamatcherna hade man hela 13-0 i målskillnad. Blåvitt å sin sida spelade tidigare i veckan 2-2 mot Falkenberg efter att man tappat en tvåmålsledning.

I IFK Göteborg startade Jakob Johansson för första gången sedan återkomsten, efter att ha gjort ett inhopp mot Falkenberg tidigare i veckan. I Häcken saknades Alexander Söderlund fortsatt på grund av en strulande vad, och Jasse Tuominen fick chansen på topp.

Matchens första riktigt heta chans kom efter 20 minuters spel, då en frispark från Giorgi Charaisjvili styrde i muren och tvingade Peter Abrahamsson att göra en fin räddning.

Häcken fick en fin chans när Leo Bengtsson rann igenom efter 35 minuter och fick iväg ett avslut som Giannis Anestis i Blåvitts mål räddade. Jasse Tuominen hade också en bra chans precis innan paus efter ett fint inlägg, men finländaren fick inte avslutet på mål.

I halvtid gjorde IFK Göteborg ett byte. Giorgi Charaisjvili, som fick en smäll strax innan halvtid, gick av och Tobias Sana klev in.

Den andra halvlekens bästa chans kom med drygt 20 minuter kvar att spela då Daleho Irandust rann igenom och försökte chippa bollen förbi Anestis, men Blåvitt-målvakten lyckades avstyra.

Matchen slutade mållöst, 0-0, vilket gör att Häcken går upp på 18 poäng efter elva spelade omgångar av serien. IFK Göteborg går upp på tolv poäng. Krysset var också Blåvitts sjätte raka match utan seger i allsvenskan.

Nästa match för Häcken spelas på lördag borta mot Djurgården. Blåvitts nästa match är svenska cupen-finalen mot Malmö FF, som spelas på torsdag med avspark klockan 17:45. Matchen sänds i TV12, på C More Fotboll och kan streamas på cmore.se/sport.

-
-
Publicerad 2020-07-26 kl 16:32

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.