TV: Gefle först att nolla Malmö

Malmö FF

Glödhete målskytten Marcus Rosenberg avstängd mot Gefle — då blev Malmö FF (0—0) mållöt för första gången i årets fotbollsallsvenska.

Att just Gefle nollade Malmö är inte så konstigt då man är inne i en uppåtgående trend, hade vunnit fyra och tagit poäng i fem av de sju senaste matcherna innan mötet mot MFF och nu har spelat sig upp från bottenträsket till en mittenplacering i serien.

Laget är bevisligen grymt svårspelat hemma på Strömvallen också där Gefle nu höll sin fjärde raka nolla bakåt.

När sedan Malmö hade svårt att få till avsluten blev det frustrerat.

Simon Kroon lyckades bland annat sätta en boll i utsidan av nätet, Magnus Eriksson prickade stolpen och när Geflebacken Anders Wikström räddade Magnus Erikssons på—väg—att—bli—mål—boll på mållinjen fick gästerna nöja sig med en poäng hem från Gävle.

Faktum är att Malmö lika gärna kunde ha blivit helt utan poäng.

Gefles Anders Bååth nickade strax utanför två gånger i första halvleken och sköt en rejäl rökare utanför i andra halvlek, då även nyss inbytte Dioh Williams krutade på ett skott som strök utanför.

Malmö lät dessutom sjumålsskyten Emil Forsberg vila benen lite inför Champions League-kvalet mot Salzburg på onsdag. Forsberg kom nu in först i 58:e minuten och hade behövts från start för att ge seger i den här matchen.

Publicerad 2014-08-16 kl 17:57