TV: Målexplosionen i Malmö - här gör Forsberg hattrick

Malmö FF

Två riktiga praktmissar mot Åtvidaberg – sedan tog Emil Forsberg saken i egna händer. Malmöspelarens hattrick ordnade fram en 3-0-ledning.

Matchinledningen mot ÅFF blev inget vidare för MFF:s del. Först brände 18-åringen Erdal Rakip ett fantastiskt läge framför öppet mål, sedan nickade Magnus Eriksson i sidled när han kom fri några minuter senare.

Men när oskärpan såg som allra värst ut klev Emil Forsberg fram. Han curlade in 1-0 snyggt bakom målvakten Henrik Gustavsson. Förspelet var också fint, där Magnus Eriksson spelade fram Markus Rosenberg som klackade vidare till Emil Forsberg.
Visst smolk i glädjebägaren kom dock direkt efteråt. Simon Thern tvingades till byte med en befarad skada. Samma sak med Filip Helander.

Men Emil Forsberg var inte färdig för dagen. Lite turligt sköt han in 2-0 via en försvarare, cirka en kvart från pausvilan. Och direkt när andra halvlek drog igång var det dags igen. Han fick en fin boll i djupet, kroppsfintade - och avslutade rakt på ÅFF:s Gustavsson. Men returen satt bättre, i nättaket närmare bestämt, och därmed noterades "Foppa" för ett hattrick.

Publicerad 2014-07-12 kl 18:36