TV: Molins bakom storsegern - Rosenberg fick äntligen näta

Malmö FF

Malmö visade mästartakter borta mot IFK Göteborg. Blåvitt var aldrig nära när gästerna vann med 3-0 efter två mål av Guillermo Molins och ett av hemvändaren Markus Rosenberg.

Regerande mästarlag och favoriter till trots, vilken start Malmö FF har fått i årets allsvenska ändå. 3-0-seger hemma i premiären, 3-0-seger inför 17 073 åskådare borta mot självaste IFK Göteborg i andra omgången.

-Vi har haft bra självförtroende hela försäsongen, i cupen. Vi är obesegrade, säger Markus Rosenberg.

-Vi har en stor trupp. Vi byter ett par spelare i dag och det märks ingen skillnad. Det är ett styrkebesked. Vi trummar på.

Lagen kände fortfarande på varandra när Guillermo Molins plötsligt satte 1-0 till gästerna i den åttonde minuten, lite från ingenstans.

MFF:s nye lagkapten fick bollen av Miiko Albornoz strax innanför straffområdeslinjen efter ett fint anfall och placerade med vänstern bollen intill John Alvbåges bortre stolpe.

Därefter blev det aldrig något snack. Malmö tog över, och i den 28:e minuten small det - men på en kontring. Markus Rosenberg slog en fantastisk genomstickare till en djupledslöpande Molins, vars chipp över Alvbåge var så iskallt sparsmakad att Blåvitt-målvakten fick fingrarna på bollen innan den fortsatte in i mål.

IFK Göteborg spelade upp sig efter paus och satte tryck på MFF. Men närmare ett bränt friläge av Robin Söder - han chippade bollen utanför - kom aldrig hemmalaget.
I stället fick Markus Rosenberg göra sitt första allsvenska mål sedan 2005 när han stötte in en passning från Magnus Eriksson i den 83:e minuten.

-Det var länge sedan jag gjorde ett ligamål. Det är väl hundra år sedan, höll jag på att säga. Som anfallare vill du alltid göra mål, även om jag pratat mycket om att laget är viktigare än någonsin och att det kvittar om jag spelar fram eller gör mål.

Malmö verkar för övrigt trivas alldeles ypperligt på Gamla Ullevi. Det är snart fem år sedan skåningarna förlorade borta mot IFK Göteborg.

-Att vinna 3-0 i Göteborg. Jag tror inte det blir så väldigt många som klarar det den här säsongen, säger Malmös tränare Åge Hareide.

-I kombination med att de är bra och vi är dåliga så ser det för jävligt ut, säger IFK-tränaren Mikael Stahre.
Publicerad 2014-04-07 kl 21:10