TV: Örebro skrällvann i Malmö - klart för semifinal

Malmö FF

Örebro skrällvann borta mot Malmö med 1-0 och är vidare till semifinal i Svenska cupen.

Vänsterbacken Logi Valgardsson blev matchens ende målskytt när han fick drömträff och satte 1-0 i den 22:a minuten. Malmö hade några kvitteringschanser men de hade svårt att skapa de riktigt heta lägena.

- Vi har bollen mycket men kanske i fel zoner vilket vi måste jobba på. Sen så måste vi utveckla vårat possesion-spel då de sjunker ner lågt och bara försvarar sig. Vi har många avslut men väldigt många gick utanför mål, säger MFF-tränaren Åge Hareide till SVT Play.

Kollegan i Örebro, Alexander Axén, var desto gladare efter skrällsegern.

- Vi hade Malmö på de ställen som vi ville ha dem. Jag är supernöjd att vi kan nolla dem. I dag fick vi spela mycket försvarsspel. Sedan har vi chanser där jag helst skulle vilja att vi göra ett mål till, men man ska inte gapa om för mycket. Jag är väldigt nöjd att vi lyckas vinna, säger Axén.

Örebro för möta vinnaren i mötet mellan Elfsborg och Hammarby i semifinal.

Så var matchen:

Hemmalaget inledde klart bäst men de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro under den första kvarten.

Jacob Rinne fick göra matchens första riktiga räddning när Eikrem kom till skottläge.

1-0 till Örebro efter 20 minuter - Logi Valgardsson till en bra träff strax utanför straffområdet och bollen gick in i Olsens vänstra hörn.

Bra kvitteringschans för MFF när Rosenberg fick till ett bra skott med yttersidan, men bollen gick strax utanför.

Marcus Pode utgick skadad och ersattes av Ahmed Yasin strax före paus.

Nära kvittering när Markus Rosenberg nickade i ribban efter 56 minuters spel.

Malmö fortsatte att trycka på och i den 70:e minuten kom Anton Tinnerholm igenom, men avslutet var alldeles för tamt från ytterbacken.

Frispelad av Daniel Nordmark fick Ahmed Yasin fritt läge i straffområdet i den 78:e minuten. Men inhopparens avslut räddades av Robin Olsen.

Erik Johansson med ett distansskott, men skottet gick en bit över. Ingen fara för Rinne i ÖSK-målet.

Nu är laguppställningarna officiella. Pawel Cibicki ersätter skadade Tobias Sana i MFF samtidigt som Jacob Rinne får chansen i ÖSK-målet.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Helander, Yotun - Adu, Lewicki - Cibicki, Eikrem, Berget - Rosenberg.

Örebro: Rinne - Björnquist, Sigurbjörnsson, Moberg, Valgardsson - Nordmark, Gerzic, Åhman Persson, Gustavsson - Holmberg, Pode.

Publicerad 2015-03-14 kl 19:27