TV: Rosenberg bakom MFF:s mäktiga vändning

Malmö FF

På väg mot en riktig stjärnsmäll klev målkungen Markus Rosenberg fram för Malmö FF. Med två mål fixade forwarden vändningen från 0—2 till 3—2 hemma mot Örebro — och drygade ut serieledningen i allsvenskan till sex poäng.

Förra veckan svarade Markus Rosenberg för båda målen när Malmö FF via 2—0 hemma mot Sparta Prag fixade avancemang till sista kvalomgången av Champions League. I söndags gjorde han ett mål när det blev 2—2 i stormötet med IFK Göteborg i allsvenskan.

Två matcher som kostade på.

- Mot Göteborg kan man köpa att det var lite tunga ben och tungt mentalt för hela truppen, för det var en riktig urladdning mot Prag, sade Markus Rosenberg.

Det tuffa programmet märktes inte på den rutinerade anfallaren mot Örebro. Först reducerade 31-åringen till 1—2 på straff i den 60:e minuten. En knapp kvart senare kvitterade inhopparen Isaac Kiese Thelin och i den 89:e minuten skallade Rosenberg in sitt tionde allsvenska mål för säsongen när han mötte Magnus Erikssons frispark perfekt.

Inget taktiskt kort

I segerglädje drog han av sig tröjan och varnades, men det var inget taktiskt gult kort för att bli avstängd i lördagens möte med Gefle för att få vila till mötet med Salzburg i Champions League-kvalet på bortaplan kommande tisdag.

- Avgör man en så viktig match i 89:e minuten springer du inte runt och tänker på att du ska ta en varning. Den bara drogs av, sade han med ett leende.

Under den första halvleken var det endast målkungen som gick att känna igen i Malmö. Örebro spelade taktiskt perfekt och efter 19 minuter ledde gästerna överraskande med 2—0 efter två mål av Alhassan Kamara.

- Det var en liten chock. Vi kom inte upp i press och hade dåligt bolltempo när vi väl hade bollen, sade Rosenberg.

Tränaren Åge Hareide höjde rösten i paus, men ville inte avslöja exakt vad han sade.

- Det gör sig inte i tryck, sade norrmannen.

Så startade lagen:

MFF:  Azinovic, Richardinho, Helander, Johansson, Concha – Forsberg, Nazari, Johansson, Adu – Rosenberg, Eriksson.

Örebro: Jansson – Björnqvist, Moberg, Wikström, Haginge – Gustavsson, Åhman Persson, Gerzic, Nordmark – Kamara, Yasin.

Publicerad 2014-08-13 kl 20:51