TV: Rosenberg hjälte för Malmö FF

Malmö FF

Vill man uppleva bollkänsla och split vision ska man titta på Markus Rosenberg. Han spelade i en egen division och blev dessutom målskytt när Malmö vann över Gefle med 1-0 (0-0). Men det dröjde innan nollan sprack.

Markus Rosenberg

Emil Forsbergs lobb i ribbans överdel, målvaktsreturen på Magnus Eriksson frispark som Markus Halsti var en tå från att peta in, Rosenbergs briljanta ryck och passningar: Malmö dominerade stort, skapade chanser men det tog 62 minuter innan Rosenberg nickade in 1-0.

Det var väldigt nära efter en timme. Han tog emot bollen, kom fri i en följsam sekvens som var landslagsmässig fram till att han sköt utanför bortre stolpen.

Två minuter senare spräckte Rosenberg nollan på inlägg från Guillermo Molins, hemvändarens andra mål för säsongen. Förutom den offensiva briljansen offrade han sig också defensivt som en riktig lagspelare.

Gefle är välorganiserat, och tar ofta poäng mot topplagen.

Därför har staden Gävle ett allsvenskt lag år efter år.

I fjol, säsongen då MFF blev svenska mästare, blev det förlust med 0-2 borta. Hemma på Swedbank stadion vann Malmö med 3-1.

Nu var Gefle helt utspelat och tillbakapressat på egen planhalva, och hade bara någon ströchans.

Publicerad 2014-04-12 kl 18:19