TV: Storseger för MFF mot Norrköping - bortalaget åkte på tveksam utvisning

Malmö FF

På två minuter sköt Malmö FF två mål. Sedan fyllde man på med ett tredje och sänkte Norrköping med 3—0 i lördagens fotbollsallsvenska möte.

Se Norrköping i allsvenskan som genrepet, och den avgörande playoff-matchen till Champions League mot Salzburg på onsdag som premiären: det är då allt ska klaffa och laget ska lyfta sig över det normala.

Kraven är höga, Malmö spelade inte med onsdagens förväntade startelva och höll bara ett hyggligt tryck mot Norrköping. Trots tre mål.

Gästerna var nära att ta ledningen efter 20 minuter, men Emir Kujovic skott tippades över ribban.

Fem minuter senare drog domaren Bojan Pandzic det röda kortet och visade ut Kujovic efter en incident med Malmös Anton Tinnerholm.

Upprinnelsen var tjafset då Pa Konate (som bytts in mot en skadad Ricardinho) låg skadad och det dröjde innan spelet blåstes av.

Så Norrköping var en man mindre länge, och det tog ut sin rätt.

Så...

... efter drygt en timme tog MFF ledningen, 1—0 genom Emil Forsberg (hans åttonde mål).

Och två minuter senare spelade Forsberg snyggt fram Isaac Kiese Thelin som tåade in 2—0.

På slutet nickskarvade Markus Rosenberg en hörna till Filip Helander som satte 3—0.

Malmö befäste serieledningen, tio poäng före tvåan AIK (som möter Häcken på söndagen).

Publicerad 2014-08-23 kl 17:27