TV: Superinhopp av Thern när Malmö slog nykomlingen

Malmö FF

Det dröjde till slutet av matchen, men väl där visade Malmö FF mästarklass. Inhopparen Simon Thern blev tvåmålsskytt när nykomlingen Falkenberg besegrades med 3-0 efter en målvaktstabbe gett MFF vittring.

Spelarna bar svarta sorgband runt högerarmen och på läktarplats hängde en "Vila i frid"-banderoll. Mötet mellan Malmö FF och Falkenberg på Swedbank stadion inför 19 383 åskådare inleddes med en tyst minut för att hedra Djurgårdssupportern, som drygt sex mil därifrån och endast några timmar tidigare misstänks ha blivit misshandlad till döds inför mötet mellan Helsingborg och Djurgården på söndagseftermiddagen.

När spelet kom igång bad inte nykomlingen Falkenberg om ursäkt i den första halvleken mot det regerande svenska mästarlaget Malmö FF.

Gästerna från Halland stod upp bra och hotade vid ett par tillfällen offensivt. Visst ägde MFF bollinnehavet, men hade svårt att få till några klara målchanser.

De chanserna kom i stället i andra halvlek. Och i den 74:e minuten kom ledningsmålet när anfallaren Magnus Eriksson, fjolårets poängkung i allsvenskan, fick yta utanför straffområdet och drog in bollen vid Falkenbergsmålvakten Otto Martlers vänstra stolpe efter att Martler tappat bollen under sig.

Drygt tio minuter senare chippade inhopparen Simon Thern läckert in 2-0 till MFF och i den 90:e minuten ökade Thern även på till 3-0.