TV: Svenska mästarna MFF till cupsemi: Okej, inte mer

Malmö FF

Malmö FF är en match från sin första final av Svenska cupen sedan 1996.
Sveriges bästa cuplag med 14 titlar slog ut Brommapojkarna med 2-0 i kvartsfinalen.
- Vi gör en okej insats, absolut inte mer, sade 1-0-skytten Filip Helander.

De regerande svenska fotbollsmästarna Malmö FF har inte vunnit Svenska cupen sedan 1989. Nu väntar semifinalspel efter lördagens kvartsfinalseger mot den allsvenska kollegan Brommapojkarna inför 3 442 åskådare på Swedbank stadion.

- Vi gick in med inställningen att ta oss vidare, spelar man fint är det en bonus, sade mittbacken Filip Helander.

Med sitt första A-lagsmål i karriären visade 20-åringen vägen för sitt MFF. I den 59:e minuten spräckte han Brommapojkarnas målnolla när en frisparksvariant slutade med att Magnus Eriksson hittade mittbacken centralt i straffområdet.

- Halsti (Markus) hoppar över och jag slår till bollen med en touch. Inget intränat, sade en leende Helander.

Även Halsti utvisad

I den sista gruppspelsmatchen av cupen mot Hammarby visades lagkaptenen Guillermo Molins ut (missar även den allsvenska premiären mot Falkenberg). Mot Brommapojkarna fick den nye kaptenen Markus Halsti, syna rött i den 82:a minuten. En given frispark, men det borde ha räckt med en varning. Nu blev det i stället en grov utvisning och även Halsti riskerar nu att missa den allsvenska premiären.

- Kaptenskarriären började bra, skämtade mittfältaren Halsti innan han fann allvaret.

- Det var inte bra, men vad kan man göra.

Någon fara för avancemanget innebar det dock inte. I den 85:e minuten satte Simon Kroon 2—0 — hans femte cupmål för säsongen.

Rättvis MFF-seger

Utan mittfältaren Molins, anfallaren Markus Rosenberg och försvararen Ricardinho (båda skadade) testade MFF ett 4—1—2—3-system. Spelmässigt föll det inte väl ut.

- Det började mycket bra, men vi fick inte stödet till Magnus (Eriksson) som vi önskade, sade tränaren Åge Hareide.

MFF-segern var dock rättvis, vilket Brommapojkarnas tränare Stefan Billborn höll med om.

- De har högre kvalité matchen igenom. Vi har en okej lägstanivå, men kommer aldrig upp i någon topp, sade Billborn.

Publicerad 2014-03-22 kl 17:10