Matchvinnaren Sana hyllar comebackande Christiansen: ”Dansk Paul Scholes”

MALMÖ. Det var en stundtals grinig och chansfattig match när Malmö FF slog Jönköpings Södra med 1-0 på lördagen. När MFF saknade sina fyra anfallare fick Tobias Sana gå upp och satte ett sent segermål.
- Tobbe var den som såg piggast och mest uppfinningsrik, sa tränaren Magnus Pehrsson efter matchen.

Det var ett frånvarotungt Malmö FF som ställde upp mot Jönköpings Södra på Malmö IP. De saknade saknade en offensiv trio – Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff - och det märktes. Det tog nästan 40 minuter innan Malmö FF fick sitt första ordentliga avslut, en farlig nick av Lasse Nielsen efter en frispark. MFF hade mycket boll, men kom inte till i sista tredjedelen.

Istället var Jönköpings Södra täta bakåt och småfarliga framåt. Arni Vilhjálmsson, värvad som ersättare för just fjolårets lån Cibicki, verkar ha hittat bra in i föreningen och hade bland annat en ramträff på ett direktavslut.

Malmö FF:s situation försvårades i andra halvlek av att Markus Rosenberg, truppens enda senioranfallare, blev utbytt tidigt. Det gjorde att anfallsparet var Mattias Svanberg och Tobias Sana.

Det var dock Sana som gjorde matchens enda mål. Han ryckte sig loss och sköt in bollen i det bortre hörnet med knappa tio minuter kvar. Då hade Svanberg blivit utbytt mot Teddy Bergqvist.

- Det var annorlunda från början jämfört med vad vi har jobbat med. Jag tycker vi gjorde rätt där, Tobbe var den som såg piggast och mest uppfinningsrik ut av han och Svanberg. Sedan behövde vi få in någon som Teddy, en van forward som håller sig centralt, säger Magnus Pehrsson.

Andra halvlek hade annars ett lågt underhållningsvärde. Malmö FF hade mycket boll, men det var åter en frustrerande halvlek med flera gula kort för bägge lagen. Förutom målet var den klart bästa målchansen när Dennis Kozica missade ett friläge för Jönköpings Södra.

För Malmö FF fanns det två positiva saker: av de 16 spelarna som Malmö FF använde så har nio stycken varit i föreningens ungdomsverksamhet, och Anders Christiansen gjorde comeback efter sex månaders frånvaro.

Christiansen var också inblandad i målet, och Tobias Sana pratade efter matchen om att det inte går att undervärdera danskens betydelse för Malmö FF.

- Det är en dansk Paul Scholes. Han har alla bitar. Han kan kriga, väldigt bollskicklig, hans snack. Bara de tio minuterna han var på planen tror jag han höjde laget med att prata tydligt. Han är orädd. Han har varit borta i sex månader med skada, och kommer tillbaka och visar att han kan ta gult kort på sånt sätt, glidtackla. Det behövs.

- Han betyder otroligt mycket för oss, för vi har inte riktigt den spelmotorn.

Malmö FF: Wiland – Vindheim (65'), Nielsen (46'), Brorsson, Safari (65') – Wolff Eikrem (79') Rakip, Lewicki, Sana – Svanberg (79'), Rosenberg (51')

Inhoppare: Konate (46'), Yotún (51'), Tinnerholm (65'), Hadzikadunic (65'), Christiansen (79'), Bergqvist (79')

Jönköpings Södra: Kobozev – S.Karlsson, Calisir, Portillo, Siwe (82') – Fendrich (82'), Gojani (46') – Kozica, Smylie, Thelin (55') – Vilhjálmsson (89')

Inhoppare: Aasmundsen (46'), J.Svensson (55'), Cala (82'), Tamimi (82'), Fallberg (89')

Publicerad 2017-03-11 kl 16:57