MFF besegrade Elfsborg - Sarr stor segerorganisatör

MALMÖ. Malmö FF slog Elfsborg i dagens träningsmatch med 2-0.
Bakom segern låg yttern Amin Sarr, med ett mål och en assist.
- Det är alltid härligt att hålla nollan, säger Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen efter matchen.

Hettan - knappt 30 grader vid matchstart – påverkade tempot på Eleda Stadions gräsmatta. Matchens första målchans skapades först i den 23:e minuten, när Christopher McVey styrde en Johan Larsson-frispark utanför. I anfallet efteråt sköt hemmalagets Søren Rieks ett skott som var på väg mot mål – men som träffade Antonio Colak. Rieks fick också nästa målchans, efter en kontring i den 43:e minuten. Colak hittade en fri Rieks till vänster i straffområdet – som sköt rakt på Tim Rönning.

På tilläggstid i första halvlek spräckte MFF till slut nollan. Amin Sarr väggspelade med Adi Nalic, och avslutade distinkt i mål med vänsterfoten från straffområdeslinjen. MFF dubblade ledningen i den 57:e minuten. En genomskärare hittade Sarr på högerkanten, som slog in ett lågt inlägg som Colak enkelt kunde bredsida in i mål. Ett par minuter senare fick en frispelad Nalic nästa läge, men avslutade över ribban.

Elfsborg skapade ett par halvlägen, innan MFF:s  Anel Ahmedhodzic nickade strax över ribban i minut 70. Elfsborg bytte ut nästan hela laget under den andra halvlekens gång, medan MFF bara gjorde två byten. Det gav sig i uttryck i spelet, där MFF var närmare ett tredje mål i andra halvlek. Slutsiffrorna slutade dock vid 2-0.

Jon Dahl Tomasson ger sin syn på segern inför knappt 500 åskådare på Eleda Stadion:

- Det var härligt. Man spelar fotboll för supportrarnas skull. Johan (Dahlin) fick sina första 90 minuter, Amin (Sarr) visade sig fram bra.

Anmärkningsvärt nog var detta första gången MFF höll nollan i år.

- Det är alltid härligt att hålla nollan. Idag skapar vi många målchanser - och kan göra ännu fler mål, säger Jon Dahl Tomasson.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin- E. Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen (K), Knudsen- Vagic (utbytt 77'), Rakip (85')- Sarr, Nalic, Rieks- Colak

Byten: Björkqvist (77'), Innocent (85')

Elfsborg: Rönning (utbytt 46')- J. Larsson (K), McVey, Jarjué (66'), Strand (66')- Holst (75'), Gojani (75'), Rømer (66')- Ondrejka (46'), Frick (66'), Okkels (46')

Byten: Dyngeland, Qasem, Bernhardsson (46'), Broman, S. Holmén, Cooper Love, Zandén (66'), Sundberg, K. Holmén (75')

Gula kort: Rakip (47'), E. Larsson (54'), Nielsen (67'), Holmén (87')

Publicerad 2021-06-19 kl 17:22