Mindre skavanker på "AC" och Rieks: "De är redo till torsdag"

BORÅS. Malmö FF saknade till allas förvåning mittfältsmotorn Anders Christiansen mot Elfsborg.
Enligt tränaren Jon Dahl Tomasson är det en mindre smäll som inte hunnit läka.
- Han var inte redo, säger tränaren på presskonferensen.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

MFF:s lagkapten Anders Christiansen tog sig för ljumsken när han blev utbytt mot Djurgården i onsdags och hade ena foten lindad efter matchen. Han och Sören Rieks kom inte med i truppen när Malmö FF reste till Borås idag, men duon ska vara okej till svenska cupens kvartsfinal mot Mjällby nästa vecka.

- Han var inte redo för matchen idag. Det var en känning i benet. Samma med Sören Rieks, men de kommer vara redo till torsdag, säger Jon Dahl Tomasson.

MFF fick inte igång spelet under första halvlek med den duon borta och Isaac Kiese Thelin på bänken. Fler målchanser skapades när den senare byttes in tio minuter efter paus. Samtidigt hade Elfsborg lägen att utöka Fredrik Holsts 1-0-mål från den 45:e minuten.

- Jag tycker att det var en välförtjänt vinst. I andra halvlek gjorde vi ett mycket bättre jobb med vårt spel, men fortfarande skapade Elfsborg några bra chanser, säger Dahl Tomasson.

Är det för enkelt att skylla förlusten på deras frånvaro och Kiese Thelin på bänken?- Vi har ett bra urval av spelare. Jag tycker vi inledde illa direkt i minut ett när de träffade stolpen. Under matchen blev det lite bättre men inte tillräckligt bra. Vi försöker kämpa oss tillbaka och skapar några lägen, säger Dahl Tomasson och svarar följande på kritiken mot att MFF lyckas bättre med ett rakare spel än det mer bollinnehavsorienterade:

- Jag tycker att vi ska kunna göra båda spelsätten. Det är också det vi vill göra.

Jimmy Thelins Elfsborg slog MFF som låg på andraplatsen inför omgången. I onsdags var det nära att fälla serieledaren IFK Norrköping, men åkte på ett kvitteringsmål i den 90:e minuten.

- I slutet på andra tycker jag att vi gör det mycket bättre än mot Norrköping. Vi får ut Malmö längre ifrån vårt mål och inläggen kommer tidigare. När motståndaren får momentum är vi starkare och mer erfarna i slutet av matchen. Vi hade några chanser att göra 2-0 med flera chanser på rad precis som mot Norrköping. Det ville vi inte uppleva igen och är idag mycket bättre i slutet på matchen, säger tränaren vars Elfsborg ännu är obesegrat i allsvenskan.

Publicerad 2020-07-05 kl 19:25