TV: Mjällby knäckte Elfsborg - tog viktiga poäng i bottenstriden

Mjällby

Mjällby vann med 1-0 över Elfsborg och tog tre mycket tunga poäng i kampen för nytt allsvenskt kontrakt.

- Det ser ljust ut, sade Robin Strömberg, som spelade fram till målet.

Men inte bara det.

Han fick också rött kort i slutminuterna. Han kom illa in i en svår duell med Adam Lundqvist. När trepoängaren hängde på en skör tråd.

Det var hetsigt. Mjällby slog undan.

- Jag kom sent in, det var halt, fifty-fifty, orange kort kanske men inte rött. Det viktiga var ändå tre poäng, sade Strömberg.

Mjällby har nu två segrar i rad. Vilket inte hänt under en jobbig säsong.

Men laget har lyft med Christian Wilhelmsson rutin på planen och Anders Linderoths övertagande av tränarrodret.

Linderoth tyckte man skulle punkterat matchen de första tjugo minuterna.

- Vi gjorde målet och hade två frilägen, sade han.

Mål efter fem minuter

Söndagens möte med Elfsborg hemma på Strandvallen började bra. Och slutade bra.

Inspirerat passnings- och väggspel framåt, säkert bakåt.

Segermålet kom redan efter fem minuter. Strax efter att Christian Wilhelmsson hade satt agendan med en slalomrush genom Elfsborgsförsvaret.

Chippen gjorde inget mål. Det gjorde David Löfquist minuterna efter när han petade in 1—0 på Robin Strömbergs avgörande passning.

- Härligt, skönt, sade han.

Direkt efter jobbade Mjällby fram två jättechanser. Men Löfquist misslyckades två gånger, var för långsam i straffområdet när han skulle sätta dit bollen.

Då vaknade Elfsborg, hade bollen mest men utan att få till det viktigaste, mål. Mjällby stod stabilt.

Elfsborgs tränare Jan Mian konstaterade:

- Vi passade fel eller för långt eller över linjen. Och var oheta i anfallen. Det blev bättre i andra halvlek, vi gick ner på trebackslinje och fick tryck sista fem minuterna. Det får vi ta med oss hem, sade Mian.

Bonusseger

Mjällbys ödesvecka började bra. Nu väntar AIK hemma på onsdag och Malmö borta på lördag.

- Jag kan bara säga att den här var en bonusseger. Vi tar gärna fler, vi ska klara kontraktet, sade Linderoth.

Sista halvtimmen hade målskytten Löfquist stor möjlighet att sätta tvåan. Två gånger. Men var för obeslutsam i straffområdet.