STREAMA PÅ MÅNDAG
IK Sirius - Halmstads BK
IK Sirius
Halmstads BK

Sirius tog en bortaseger mot Degerfors i lördags, och har stått för en bra säsong så här långt. Laget från Uppsala låg nia i tabellen inför matchen mot Norrköping.

Norrköping å andra sidan har inte presterat så som många trodde. Rikard Norling kom in som ny tränare inför säsongen men laget har inte haft någonting med toppen att göra.

Vid inmarsch hade gästernas spelare en flagga med sig med texten "Rädda svensk fotboll". Den typen av flagga har varit vanligt förekommande på de allsvenska läktarna de senaste åren.

Det är en protest mot polisens taktik med den så kallade villkorstrappan. Igår kommunicerade Sirius att polisen infört ett flaggförbud till matchen mot Norrköping. Något som de själva fördömde och beklagade - och idag kom polisens svar.

"Genom flertalet observationer har det konstaterats att tygstycken som förs in på arenor av enskilda åskådare används för att dölja hantering av pyroteknik", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Matchen då?

Sirius fick en drömstart och tog ledningen redan efter åtta minuter. Moustafa Zeidan med ett riktigt drömmål. Ett skott från distans som letade sig in via stolpen.

Norrköping kom dock tillbaka i matchen. 20 minuter var spelade när Jonathan Levi lyfte in en frispark i straffområdet. Efter flipperspel i straffområdet hamnade bollen till slut hos Linus Wahlqvist som kvitterade till 1-1. Sirius-spelarna skrek efter en misstänkt hands på Carl Björk i sekvensen innan, men domaren viftade avvärjande.

Fem minuter senare var det dags igen för Norrköping. Återigen var det Jonathan Levi som laddade för frispark, den här gången gick han på skott. Hannes Sveijer i Sirius-målet räddade, men på returen höll sig Carl Björk framme och tryckte in 1-2.

Samme Björk gjorde sen 3-1 tidigt i den andra halvleke. Khazeni utökade för Norrköping som till slut vann med 4-2.

Sirius: Sveijer - Björkström, Colley, Mathisen - Shabani, Netabay, Ortmark, Hellborg, Widgren - Zeidan, Kouakou

Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Castegren, Nielsen - Ishaq, Khazeni, Fransson, Skúlason - Levi, Björk, Adegenro

-
-
Publicerad 2021-09-22 kl 21:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.