Claesson fixade Elfsborg-seger med dubbel

Han värvades för en vecka sedan - som ersättare för Viktor Claesson som kan vara på väg utomlands. Issam Jebali byttes in och låg bakom två Claessonmål som ledde till Elsborgs seger med 3-1 mot Östersund.

Så sent som förra måndagen presenterades Issam Jebali, 24, som Elfsborgsspelare. Tio minuter in i andra halvlek mot Östersund bytte Haglund in sitt tunisiska nyförvärv som hämtats i Värnamo.

Jebali ersatte den allsvenske debutanten Rasmus Rosenqvist och gav direkt energi åt Elfsborgs spel. Östersund hade så dags kommit tillbaka i matchen och haft stort bollinnehav både före och efter Viktor Prodells 1-0-mål.

ÖFK:s lagkapten Alex Dyer hade precis kvitterat till 1-1 med en exakt vänsterspark intill stolpen.

Issam Jebali kan både spela anfallare och offensiv mittfältare. Han har gjort elva mål och fem assist för Värnamo i superettan under en och en halv säsong.

Även om ingen i Elfsborg har sagt det har tunisiern köpts för fylla en eventuell lucka som uppstår den dag Viktor Claesson lämnar allsvenskan.

Claesson - som också kom till Elfsborg från Värnamo - fick ta steget ner till mittfältet när Jebali byttes in som anfallare.

Tunisiern började med en dribblingsraid som var nära att skapa läge för en lagkamrat. Och när han varit på planen i bara åtta minuter deltog Issam Jebali i ett blixtrande kombinationsspel som ledde till att han serverade Viktor Claesson en precis målpassning.

Ytterligare sex minuter senare stormade Jebali fram på vänsterkanten och sköt från snäv vinkel - eller var det tänkt som passning? Östersunds målvakt Aly Keita misslyckades med att suga in bollen och Viktor Claesson använde returen till att skicka in matchavgörande 3-1.

Issam Jebali och Viktor Claesson, som gjorde två mål och spelade fram till ett, var de stora matchvinnarna för Elfsborg. Även Marcus Rohdén gjorde ett stort jobb på mittfältet med både bollstölder och smarta passningar.