TV: Ny förlust för Djurgården - fans skrek på Olssons avgång

3-1-förlust mot Sundsvall och allt närmare bottenstrid i höst. Då skanderade delar av Djurgårdens klack: "Avgå, Pelle" mot tränaren Pelle Olsson.
- Man vill ha en syndabock, säger Olsson själv.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården fortsätter att gå tungt i allsvenskan 2016. Under måndagen förlorade man med 3-1 hemma mot Gif Sundsvall.

- Det är inte så meningsfullt att analysera matchen. Det är ett resultat som är jävligt jobbigt. Nu får vi hantera det här framöver. Prestationen är inte tillräckligt bra. Vi är väldigt besvikna och vi förstår att andra är väldigt besvikna.  Men det finns en stark vilja hos grabbarna att förändra situationen. Vi är besvikna över den första delen av säsongen, men nu har vi 15 omgångar på oss att skaffa oss ett slutresultat. Det finns tid fortfarande, men vi är långt, långt ifrån nöjda, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Det började dock bra för blåränderna. Michael Olunga nickade i stolpen redan efter en minut och på returen fick Jesper Karlström öppet mål. Men den höga studsen gjorde att mittfältaren sköt över.

Efter sju minuter var Olunga återigen ytterst nära att göra 1-0, men hans nick från nära håll räddades i stolpen av Tommy Naurin. Magnus Eriksson sköt därefter utanför. I den 32:a minuten fick Elliot Käck ett bra skottläge inne i straffområdet, men hans avslut gick tätt utanför.

I paus stod det 0-0. Tidigt in i den andra halvleken skapade Sundsvall en farlighet när Stefan Silva lobbade tätt över ribban - och det skulle bara bli början på anfallarens kväll på Tele2 Arena. Efter ett skott i stolpen från Pa Dibba i den 56:e minuten gjorde nämnde Silva 1-0 för Sundsvall två minuter senare. Silva vände bort en Djurgården-försvarare och placerade in bollen i nät via den bortre stolpen.

I den 75:e minuten avgjorde sedan Silva matchen, med ett skott som gick in längs med marken. Matchen slutade 3-0, efter sena mål av Erik Granat och Tino Kadewere. I och med segern ligger Gif Sundsvall sjua i allsvenskan. Djurgården i sin tur ligger en placering över kvalplatsen. Laget har en poäng ner till rivalen Hammarby.

Med fem minuter kvar av matchen skanderade delar av de blårandiga supportarna på plats: "Avgå, Pelle" i riktning mot Djurgårdens tränare Pelle Olsson. Den frasen upprepades av en ännu större klick efter det sena 3-0-målet.

På presskonferensen efter matchen fick Olsson frågan om hur han känner kring avgångsskriken.

- Jag tänker inte sitta här och vända ut och in på mina egna känslor, det har jag inget behov av över huvud taget. Jag kan säga såhär: Det är viktigt att laget får stöd och jag kände att publiken gav stöd så länge vi hade matchen under räckhåll. Det ska de ha stort tack för. Sen när målen inte går in vill man ha någon syndabock. Det tror jag samtliga som varit i närheten av elitfotboll har sett förr, så det är ingen överraskning, säger Olsson.

Funderar du på din egen framtid?
- Jag funderar aldrig längre fram än till närmaste träning. Den är i morgon. Det är det jag ser fram emot nu, säger Pelle Olsson.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

-
-
Publicerad 2016-07-25 kl 20:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.